Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Chicu despre un agricultor protestatar: Activist PPDA care blochează drumurile

© Sputnik / Anatolii KiriakAgricultorii protestează la intrarea în Chișinău cu tehnica agricolă
Agricultorii protestează la intrarea în Chișinău cu tehnica agricolă - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu a reacționat la intenția agricultorilor de a bloca cu tehnica agricolă drumurile publice.

CHIȘINĂU, 14 aug – Sputnik. Prim-ministrul Republicii Moldova Ion Chicu este de părere că în spatele agricultorilor protestatari ar sta un reprezentant al Platformei DA. Asta se menționează în ultima sa postare pe pagina de Facebook în care premierul aduce niște cifre concrete de care ar fi beneficiat agricultorul, care ar deține 895 de hectare.

Agricultorii protestează la intrarea în Chișinău cu tehnica agricolă - Sputnik Moldova
Societate
(DOC) Vor intra sau nu agricultorii cu tehnica în Chișinău: Ce spune Primăria și Poliția

Potrivit premierului, diferența dintre ce a primit de la stat și ce a plătit statului în perioada anilor 2015 – 2020 constituie 1 165 de milioane de lei.

„În niciun an nu a dat la stat mai mult decât a primit. Toate impozitele achitate de el la stat în perioada 2015-2020 constituie 1 098 de milioane de lei. Suma totală a subvențiilor primite de el în perioada 2015-2020 constituie 2 263 de milioane de lei”, scrie Chicu.

Agricultorii care au vanit la protest cu tehnica agricolă neagă însă cu vehemență că vreun partid politic ar sta în spatele demonstrațiilor.

Premierul consideră neîntemeiată decizia agricultorului de a bloca drumurile naționale.

Amintim că ieri premierul s-a întâlnit cu agricultorii din trei raioane, Ștefan Vodă, Căușeni și Cahul. Acesta i-a informat repetat că autoritățile le vor oferi sprijin în măsura posibilităților bugetului și țării. Mai exact, li s-a promis câte o mie de lei per hectar. Această soluție nu-i mulțumește pe agricultorii, care cer trei mii de lei pentru un hectar. Mai mult, fermierii au decis să protesteze la Chișinău. Astfel, în seara zilei de ieri peste 100 de tractoare au mers în coloane până la intrările în Capitală. Aceștia intenționau să intre cu unitățile de tehnică agricolă în oraș, ceea ce le-a fost interzis de autorități.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0