Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Au fost desemnați câștigătorii Premiului Național în valoare de 100 de mii de lei

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPrim-miniștrii Ion Chicu și Viktor Orbán au semnat Declarația Comună pentru Parteneriat Strategic
Prim-miniștrii Ion Chicu și Viktor Orbán au semnat Declarația Comună pentru Parteneriat Strategic - Sputnik Moldova
Abonare
Dintre cei 13 câștigători ai Premiului Național 2020, 6 sunt specialiști din sectorul medical „care au demonstrat exemple de competență în lupta cu virusul COVID-19”.

CHIȘINĂU, 13 aug – Sputnik. Câștigătorii Premiului Naţional pentru anul 2020 au fost desemnați în seara zilei de 12 august, prin vot secret, de către o comisie specială condusă de prim-ministrul Ion Chicu.

Учитель гимназии перед началом обязательного итогового сочинения по литературе - Sputnik Moldova
Politică
Șeful statului, despre începutul noului an de studii și cazurile de COVID-19

Dintr-un total de 34 de candidați din domeniile știință, cultură, medicină și sport ale căror dosare au fost examinate, 13 au întrunit numărul necesar de voturi pentru a deveni câștigători.

Deocamdată nu sunt făcute publice numele câștigătorilor, pentru că lista lor urmează să fie aprobată în următoarea ședință de Guvern.

Premiul Național, în valoare de 100 de mii de lei, se acordă anual de Guvern „în semn de recunoștință și gratitudine pentru rezultate remarcabile ce au contribuit substanțial la promovarea imaginii țării pe plan internațional și au avut un impact considerabil asupra progresului științific”.

Serviciul de presă al Guvernului a informat că cele mai multe premii, 6 la număr, vor fi acordate anul acesta specialiștilor din sectorul medical „care au demonstrat exemple de competență în lupta cu virusul COVID-19”.

Premierul Ion Chicu a propus anterior ca în acest an să fie majorat numărul de laureați ai Premiului Național în domeniul medical, în situația în care angajații din acest domeniu depun eforturi fără precedent în combaterea COVID-19. 

Alți 5 câștigători activează în domeniul culturii. Premiul Național va mai fi acordat unor două persoane din domeniile știință și, respectiv, sport.

Urmează să fie decisă ulterior modalitatea de organizare a Galei Premiului Național 2020, în funcție de evoluția situației epidemiologice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0