Încă 700 de oameni au fost reținuți în urma protestelor în Belarus

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaПротесты в Белоруссии
Протесты в Белоруссии - Sputnik Moldova
Abonare
Revoltele din Belarus și-au pierdut caracterul de masă, a menționat Ministerul Afacerilor Interne din această țară. Totuși, nivelul de agresiune față de forțele de ordine rămâne ridicat.

CHIȘINĂU, 13 aug - Sputnik. Aproximativ 700 de persoane au fost reținute miercuri în Belarus pentru participarea la protestele neautorizate. 

Într-un mesaj al serviciului de presă al Ministerului Afacerilor Interne postat pe Telegram, se menționează că miercuri pe diverse resurse internet au fost lansate apeluri de blocare a drumurilor și, prin urmare, transportul public a circulat cu abateri de la grafic. 

Акция протеста в Минске - Sputnik Moldova
Anchetatorii din Belarus au oferit detalii despre „coordonatorii” protestelor

Protestele antiguvernamentale au început în Belarus pe 9 august, după alegerile prezidențale care au fost câștigate de către actualul șef de stat Aleksandr Lukașenko. Potrivit Comisiei Electorale Centrale din această țară, el a acumulat 80,08% dintre voturi. 

În primele zile, protestatarii din centrul Minskului au ridicat baricade din tomberoane. Poliția a folosit gaze lacrimogene și tunuri de apă împotriva lor. Demonstranții au fost forțați să plece din centrul orașului. În total, aproximativ 7000 de persoane au fost reținute. 

Mai mult, potrivit Ministerul de Interne din Belarus, 103 reprezentanți ai structurilor de forță au avut de suferit în urma confruntărilor cu participanții la acțiunile de protest din 9-13 august. 28 dintre ei sunt spitalizați. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0