Anchetatorii din Belarus au oferit detalii despre „coordonatorii” protestelor

© AP Photo / Sergei GritsАкция протеста в Минске
Акция протеста в Минске - Sputnik Moldova
Abonare
Comitetul de investigații al Belarusului susține că mulțumea care a ieșit în stradă a fost „coordonată în mod profesionist” de către oameni special instruiți.

CHIȘINĂU, 13 aug - Sputnik. Comitetul de investigații al Belarusului a informat că revoltele din țară au fost coordonate de oameni special instruiți care „au organizat mulțimea în mod profesionist” și au solicitat acțiuni, informează RIA Novosti

Acum, Comitetul stabilește identitățile și studiază înregistrările de pe camerele de supraveghere. 

„În plus, în mulțime au existat provocatori care au incitat participanții la violență împotriva forțelor de ordine și astfel a fost nevoie de întreprins măsuri speciale. Provocatorii înșiși însă în timpul confruntărilor cu forțele de ordine stăteau deoparte”, a adăugat comisia.

Anchetatorii le-au cerut martorilor oculari ai evenimentelor să informeze Comitetul de Investigații al Minskului dacă au înregistrări video, fotografii cu provocatorii și coordonatorii sau alte informații importante pentru anchetă.

Victor Osipov intrevedere cu Dafina Gercheva - Sputnik Moldova
Societate
Victor Osipov s-a întâlnit cu coordonatorul rezident al ONU în Moldova

"Doar împreună vom putea opri revoltele, vom asigura siguranța tuturor și vom restabili pacea în țara noastră natală", a conchis Comitetul de investigații. 

În Belarus în ultimele patru zile au avut loc acțiuni de protest. Demonstranții care au ieșit în stradă sunt nemulțumiți de rezultatele votului de duminică, unde, potrivit CEC, a câștigat acualul șef al statului, Alexander Lukașenko.

Cea mai dificilă situație se atestă în capitala republicii: protestatarii refuză plece din stradă. Pentru a dispersa mulțimea, forțele de ordine folosesc tunuri de apă, gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc. O persoană a murit, iar aproximativ șase mii au fost reținute.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0