Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dosarul ”Metalferos”: Iată ce au decis magistrații - Detalii

© Sputnik / Caraus MihaiSală de judecată
Sală de judecată - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea de Apel Chișinău a respins 14 din 16 recursuri înaintate de procurori în dosarul Metalferos. Procurorii insistă pe reținerea celor implicați.

CHIȘINĂU, 13 aug - Sputnik. Curtea de Apel Chișinău a respins 14 din 16 recursuri înaintate de procurori împotriva încheierilor instanței de fond, prin care au fost respinse demersurile de arestare a învinuiților din dosarul privind fraudarea S.A. ”Metalferos”. În privința celorlalți doi figuranți, instanța de apel urmează să se pronunțe marți.

Аппеляционная Палата - Sputnik Moldova
Societate
Dosarul „Metalferos” a ajuns la Curtea de Apel Chișinău

Procurorii au insistat pe plasarea acestora în arest preventiv, dat fiind gravitatea infracțiunilor incriminate, rezonanța socială a cazului, circumstanțele care ar putea determina persoanele să împiedice urmărirea penală și posibilitatea eschivării lor de răspundere penală, precum și faptul că anterior, o parte din ei, deși au fost arestați, și-au continuat activitatea criminală.

În data de 5 august 2020, magistrații de la Judecătoria Chișinău, oficiul Ciocana au decis ca nouă învinuiți, printre care și cei patru polițiști INI, să fie eliberați provizoriu sub control judiciar, iar ceilalți 7 figuranți – să fie cercetați în arest la domiciliu pentru o lună. De asemenea, procurorii au înaintat Ministerului Afacerilor Interne demersuri cu privire la suspendarea provizorie din funcție a polițiștilor vizați în anchetă.

 Бригада полиции специального назначения Fulger  - Sputnik Moldova
Societate
Dosarul „Metalferos”: O mulțime de persoane au fost reținute – Video

Săptămâna trecută, Procuratura Generală le-a înaintat tuturor figuranților învinuirea pentru escrocherie și spălare de bani, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari, în interesul unei organizații criminale.

În cadrul unei operațiuni comune a Procuraturii Generale, de comun cu SIS și SPIA al MAI, au desfășurat, la începutul săptămânii trecute, o serie de acțiuni de urmărire penală la sediul Inspectoratului Național de Investigații al MAI, precum și la sediile firmelor-căpușe și intermediare din jurul SA ”Metalferos”, prin care erau achiziționate metalele, iar banii - lichefiați.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0