Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Coronavirus în Moldova: 15 decese și aproape 400 de cazuri noi de infectare

Abonare
Datele actualizate privind situația epidemiologică în contextul pandemiei coronavirusului sunt sumbre.

CHIȘINĂU, 13 aug - Sputnik. Alte 390 de cazuri de infectare cu noul coronavirus și 15 decese provocate de acesta. Acesta este tabloul sumbru al zilei de 13 august prezentat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Din numărul de cazuri pozitive confirmate astăzi, două sunt de import, unul din Turcia și altuldin România.

Rusia a devenit prima țară care a înregistrat un vaccin împotriva COVID-19 - Sputnik Moldova
Video
Rusia a devenit prima țară care a înregistrat un vaccin împotriva COVID-19

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 29 087 de cazuri. Din cei 390 de pacienți testați pozitiv, 22 sunt lucrători medicali. Este vorba de 10 medici, 11 asistenți medicali, iar o persoană reprezintă personalul auxiliar.

Ministerul informează că 468 de persoane se află internate în stare gravă. Dintre acestea 25 sunt conectate la aparate de respirație asistată. Astăzi este cea mai sumbră zi de la începutul pandemiei la capitolul decese.

În 24 de ore, 15 oameni au murit răpuși de COVID-19. Este vorba de 11 femei și patru bărbați din diverse regiuni ale țării, cu vârste între 54 și 85 de ani. 

2 Евро - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19: Alte 70 de milioane de euro - împrumut pentru combaterea consecințelor

MSMPS anunță decesul medicului Mihail Preotesa, şeful Secţiei Terapie Generală a Spitalului Raional Anenii Noi, în vârstă de 65 ani. Acesta a fost internat la data de 6 august la Spitalul Clinic Republican.

În momentul decesului, acesta era infectat cu COVID-19, dar decesul nu a survenit din cauza infecției. La solicitarea familiei, cauza decesului nu poate fi divulgată. 

Vestea bună a zilei este că alte 278 de persoane au fost tratate și externate. În total, 20 276 de persoane au fost tratate  de COVID-19. Autoritățile reitearează obligativitatea respectării regimului de autoizolare timp de 14 zile pentru:

  • persoanele testate pozitiv cu forme ușoare ale bolii;
  • persoanele contacți cu pacienți infectați;
  • persoanele vindecate cu testul negativ după tratamentul infecției;
  • cetățenii care au intrat pe teritoriul Republicii Moldova.

Rămâne în vigoare interzicerea activității parcurilor de distracție, locurilor de agrement, terenurilor de joacă în perioada stării de urgență în sănătate publică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0