Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Agropensiunile din Moldova, luate cu asalt de turiștii moldoveni

© Sputnik / OsmatescoAneta Zasavițchi
Aneta Zasavițchi - Sputnik Moldova
Abonare
Măsurile împotriva COVID-19 implementate la nivel mondial au afectat puternic turismul din țara noastră. Cel mai bine fac față crizei agropensiunile, în timp ce agențiile de turism se află în pragul falimentului.
Agropensiunile din Moldova, luate cu asalt de turiștii moldoveni: Majoritatea - rezervate

Din motiv că nu pot pleca în vacanță peste hotare, moldovenii au luat cu asalt agropensiunile din țară. Totuși, numărul turiștilor este mult mai mic, față de aceeași perioadă a anului precedent. Și asta pentru că în anii precedenți agropensiunile din Moldova erau vizitate în mare parte de turiștii străini. Acum acestea sunt pline de turiști locali. Vizitatorii sunt antrenaţi în diverse activităţi specifice sezonului, masterclass-uri culinare ș.a.

"Neavând posibilitatea să iasă peste hotare, observăm o campanie solidară de a susține turismul intern. Agropensiunile sunt suprasolicitate de către consumatorii moldoveni, fapt ce ne bucură enorm. Majoritatea sunt rezervate deja pentru o bună perioadă", a declarat într-un interviu pentru Sputnik președintele Asociației Naționale a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Republica Moldova, Aneta Zasavițchi.

Parascovia Ignat - Sputnik Moldova
"ReVin cu drag": Primul Ghid Oenoturistic al Moldovei, destinat turiștilor - detalii
Numărul turiștilor este mult mai mic, față de aceeași perioadă a anului precedent, și pentru că măsurile anti-COVID, stabilite de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică pentru sectorul HoReCa, nu le permite agropensiunilor să primească mai mulți vizitatori, chiar dacă cererea este mare.

"Instrucțiunile de organizare a proceselor de lucru și a regulilor sanitare epidemiologice împiedică primirea tuturor turiștilor. Avem un număr limită pe care putem să-l primim. Aproximativ 50 de procente din capacitatea acestor unități a fost tăiată", a relatat ea.

Acest lucru le permite agropensiunilor doar să supraviețuiască, întrucât sezonul rezervărilor începe din primăvara, iar în acest an timp de trei luni activitatea acestora a fost sistată, mai spune Zasavițchi.

În Republica Moldova sunt aproximativ 30 de agropensiuni.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0