Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Agricultorii decid astăzi dacă se pornesc în coloană spre Chișinău

© Sputnik / Mihai CarausПротесты аграриев в Кэушень
Протесты аграриев в Кэушень - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Republicii Moldova a anunțat că va merge astăzi în mai multe raioane ale țării pentru a discuta cu agricultorii.

CHIȘINĂU, 12 aug – Sputnik. Premierul Ion Chicu merge astăzi în câteva raioane ale țării. În cadrul vizitelor, premierul are planificate discuții cu agricultorii privind situația în domeniu. Serviciul de presă al Executivului a comunicat pentru Sputnik Moldova că prim-ministrul merge la Ștefan Vodă, Căușeni și Cahul.

Premierul Ion Chicu - Sputnik Moldova
Societate
Ion Chicu, supărat pe agricultorii protestatari care au blocat drumurile naționale
Presa nu va avea acces la ședințele de lucru, în contextul situației pandemice. După întâlnirile cu Ion Chicu, agricultorii se vor întruni pentru a decide dacă vin în coloană cu tehnica agricolă până la Chișinău, unde planificau să protesteze sau vor accepta soluțiile propuse de autorități. Sputnik Moldova va urmări evenimentul și va transmite în timp real deciziile celor două părți.

”Ne-am ales din nou cu cuvinte goale. Ion Chicu ne-a spus că nu poate fi vorba de alocarea unor despăgubiri de 3000 de lei pentru un hectar pe care au fost plantate culturi cerealiere afectate de vremea nefavorabilă. Ne-a spus că va aloca 1400 de lei pentru prima grupă. Urmează să ne întâlnim din nou cu colegii și o să decidem ce măsuri o să întreprindem în continuare” a declarat pentru Sputnik Moldova fermierul Andrei Melenti. 

Amintim, premierul s-a arătat deranjat de decizia agricultorilor de a bloca drumurile naționale. Acesta le-a sugerat să acționaze astfel încât să nu afecteze pe restul cetățenilor țării. Mai mult, premierul a declarat că prin blocarea drumurilor agricultorii nu vor obține nimic mai mult decât a fost promis și alocat de stat.

De precizat, agricultorii din mai multe raioane intenționează să parcurgă în coloană, cu tehnica agricolă, drumul până la Chișinău, unde vor protesta. Decizia va fi luată astăzi după întâlnirea cu Chicu. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0