Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ion Chicu, supărat pe agricultorii protestatari care au blocat drumurile naționale

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPremierul Ion Chicu
Premierul Ion Chicu - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Republicii Moldova a venit cu o reacție la intenția de a bloca drumurile naționale a agricultorilor care protestează.

CHIȘINĂU, 12 aug – Sputnik. Guvernul vine cu suport pentru agricultori, dar nu va tolera șantajul. Agricultorii vor primi suport, reprezentanții acestei ramuri nu pot crea impedimente altor cetățeni. Reacția este a premierului Ion Chicu la protestele agricultorilor, care au blocat drumuri naționale în încercarea de a primi sprijin financiar de la autorități.

Agricultori, gata să lase tot și pe plece peste hotare  - Sputnik Moldova
Video
Video: Agricultorii, cu datorii enorme, gata să lase terenurile și să plece peste hotare

„Blocarea drumurilor nu este o soluție și cu aceasta nu veți obține nimic mai mult decât a fost promis și alocat”, a spus premierul.

Mai mult, premierul susține că după protestul agricultorilor din Ștefan Vodă și Căușeni, autoritățile au făcut o analiză a rezultatelor acelor agricultori pentru perioada 2014-2020.

„Impozitele achitate în anul 2019 de acești aproximativ 20 de agricultori constituie 620 de lei per hectar. Agricultorii care prelucrează 14480 de hectare au plătit total la buget 9 milioane 40 de mii de lei. Tot acești 20 de agricultori care au blocat drumul au primit în 2019 subvenții de la stat în sumă de 8 milioane 70 de mii de lei”, a precizat premierul.

Ce ține de 2020, premierul spune că suma pentru acești agricultori se ridică la aproape 15 milioane, adică o mie de lei pentru un hectar doar pentru prelucrarea cerealelor din prima grupă. În context, Chicu îndeamnă agricultorii la calm și înțelegere.

„Tot ce solicitați dumneavoastră vine de la cetățeni, de la alți agenți economici, de la contribuabili, de la persoane fizice. Atunci când le blocați drumul gândiți-vă care sunt efectele”, a mai spus prim-ministrul.

Acesta a anunțat că mâine va merge în trei raioane ale țării pentru a discuta cu agricultorii afectați de secetă.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0