Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ei chiar sunt eroi: Priviți legitimația comisarului – Foto

© Photo : Secția Relații Publice a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră al MAIaccidentul din Soroca, camioane în flăcări
accidentul din Soroca, camioane în flăcări  - Sputnik Moldova
Abonare
Nu este pentru nimeni un secret că în societatea moldovenească imaginea Poliției ca instituție și a polițiștilor ca funcționari nu este dintre cele mai bune.

CHIȘINĂU, 12 aug – Sputnik. Multă lume socotește că această categorie profesională este una extrem de coruptă și nu doar coruptă – polițiștilor le mai sunt atribuite și alte păcate, între care unele grele de tot.

Acum nu vom sta să cântărim mult dacă această imagine este una care reflectă cu fidelitate condiția și adevărata stare de fapt a Poliției și a polițiștilor sau este rezultatul unei păreri preconcepute și neprietenoase față de oamenii legii. Cert este că polițiștii sunt diferiți, nu sunt toți la fel, ei reflectă situația din societate, din școlile, din familiile noastre, dacă vreți, că acolo s-au format ca oameni și, mai apoi, au mers de s-au făcut sau de i-am făcut polițiști. Și dacă sunt diferiți, iată că printre ei sunt și eroi, adevărați eroi, nu doar șpăgari și criminali, cum ne sunt prezentați adesea la televizor.

Acum să trecem la subiect.

Грузовик сгорел после аварии в Сорокском районе - Sputnik Moldova
Accidente
Teribil! Trei camioane s-au ciocnit la Soroca, iar unul a luat foc - un șofer a ars de viu
În noaptea trecută, în raionul Soroca, mai exact în apropiere de localitate Racovăț, a avut loc un accident îngrozitor: trei camioane s-au ciocnit, unul a luat foc și o persoană a ars de vie în respectivul incendiu. Apoi, iată, dacă nu interveneau doi polițiști de frontieră, care și-au pus viața în pericol, flăcările aveau să mai mistuie viața unui om, astfel că cei arși de vii ar fi fost doi.

Este vorba de comisarul Andrian Şoimu și agent-şef principal Leonid Tcaci.

Potrivit Secția Relații Publice a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră al MAI, ieri, pe la ora 22:45, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Soroca, revenind dintr-o misiune de serviciu, a fost martoră a producerii unui accident rutier, cu implicarea a trei camioane.

La apropierea de unul dintre camioanele aflate în flăcări, polițiștii de frontieră au auzit strigăte șoferului care cerea ajutor. Oamenii legii nu au ezitat și au intervenit rapid pentru a salva viața omului. Ușa din partea șoferului era blocată, fapt ce a îngreunat salvarea bărbatului prins între fiare. În cele din urmă, polițiștii au reușit să scoată șoferul din camion și, în mod operativ, au anunțat Serviciul de Urgență.

Poliția de Frontieră precizează că, în timpul intervenției, cei doi polițiști nu au avut de suferit traume, traumatisme sau arsuri. Dar, precizăm noi, în mod sigur că și-au riscat rău viața, dacă au rămas practic fără hainele de pe ei și fără echipamentul din dotare care au fost cuprinse de flăcări. Priviți ce a rămas din legitimația comisarului Andrian Şoimu ca să înțelegeți prin cei au trecut cei doi.

© Photo : Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI legitimație comisar Şoimu Andrian
Ei chiar sunt eroi: Priviți legitimația comisarului – Foto  - Sputnik Moldova
legitimație comisar Şoimu Andrian

Și încă o chestie. Ar fi bine ca, atunci când vrem să zicem ceva despre poliție sau despre polițiști, să ne gândim la acest caz. S-ar putea să constatăm că judecata pe care am vrut să o emitem este cam pripită.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0