Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Tinerii din Moldova sunt felicitați astăzi de oficiali: Iată care este prilejul

© Sputnik / Miroslav RotariПервый звонок
Первый звонок - Sputnik Moldova
Abonare
Tinerii reprezintă 27% din populația Republicii Moldova. Astăzi ei sunt felicitați de oficiali cu ocazia Zilei Internaționale a Tineretului.

CHIȘINĂU, 12 aug – Sputnik. Tinerii din Republica Moldova sunt felicitați miercuri, 12 august, cu prilejul Zilei Internaționale a Tineretului, sărbătoare instituită în 1999, la recomandarea Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU).

Petru Grecu - Sputnik Moldova
Programul municipal de Granturi Mici - 2020: Iată condițiile de participare pentru tineri

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, premierul Ion Chicu, ministrul Educației, Igor Șarov, primarul Chișinăului, Ion Ceban, și alți oficiali au publicat mesaje de felicitare cu această ocazie.

Tineretul, categorie în care sunt incluși cetățenii cu vârste cuprinse între 14 și 34 de ani, reprezintă 27% din populația Republicii Moldova, potrivit datelor oficiale.

„În numele Parlamentului, adresez tuturor tinerilor din țara noastră, oriunde s-ar afla, calde felicitări și sincere urări de bine, multă sănătate și realizarea tuturor visurilor. Visurile voastre – sunt scopurile noastre!”, se menționează în mesajul Zinaidei Greceanîi.

Prim-ministrul Ion Chicu menționează că „Republica Moldova are nevoie de energia, entuziasmul și încrederea” tinerilor, „de implicare prin acțiuni concrete”.

„Vă doresc să dați dovadă mereu de curaj, perseverență, tenacitate pentru a obține noi experiențe și a cuceri noi orizonturi. Urmărind scopul de dezvoltare personală, nu uitați și de importanța dezvoltării comunității, în general. Țintiți mereu spre scopuri mărețe, nu fiți modești. Și încercați, nu cedați, încercați din nou – până veți reuși!”, îndeamnă prim-ministrul.

3 septembrie - Ziua Armatei Naționale - Sputnik Moldova
Societate
Cum i-a încurajat ministrul Apărării pe cei 700 de tineri înrolați în Armată - Foto

„Republica Moldova se bucură de mulţi tineri de valoare, fapt demonstrat de performanţe obținute în cadrul concursurilor naţionale şi internaţionale la diferite discipline școlare, la competițiile sportive și în cadrul concursurilor muzicale. Mă conving de acest lucru și atunci când tinerii noștri cercetători ne duc faima peste hotarele țării, dar și atunci când discut cu tinerii din raioane – antreprenori, profesori, educatori, care mă inspiră și în ochii cărora văd entuziasm”, se spune în mesajul ministrului Igor Șarov.

„Voi sunteți prezentul și viitorul nostru și cred că puteți schimba lucrurile prin viziunea voastră inovativă și creativă”, le spune tinerilor primarul Chișinăului, Ion Ceban.

Edilul Capitalei adaugă că, în opinia sa, „implicarea tinerilor în viaţa politică, socială, economică trebuie să înceapă din şcoală, ca să fie amplificată în anii de studenţie, şi în final în instituțiile cheie ale statului”.

Primarul spune că își dorește crearea unui consiliu consultativ al tinerilor pe lângă Primărie și așteaptă ca această inițiativă să vină de la tineri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0