Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău: Când va fi dat în exploatare

© Sputnik / Pavel Palamarchuk / Accesați arhiva multimediaКомпрессорная установка Креховского месторождения природного газа
Компрессорная установка Креховского месторождения природного газа - Sputnik Moldova
Abonare
Ședința Guvernului de astăzi a debutat cu o veste bună pentru cetățenii Republicii Moldova. Un important obiectiv al infrastructurii energetice va fi dat în exploatare în viitorul apropiat.

CHIȘINĂU, 12 aug – Sputnik. Gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău a fost construit și urmează a fi dat în exploatare în cel mai scurt timp, informează premierul Ion Chicu. În debutul ședinței de astăzi, Chicu a precizat că acest obiectiv „va consolida foarte mult independența statului Republica Moldova”.

Vadim Ceban - Sputnik Moldova
Ce spune șeful Moldovagaz despre amânarea dării în exploatare a gazoductului Iaşi-Chișinău

„Este un proiect care a fost construit și are obiectivul principal de a spori securitatea energetică a țării și de a consolida independența Republicii Moldova”.

Premierul spune că acest gazoduct înseamnă mai multă securitate energetică, o alternativă reală pentru aprovizionarea cu gaze naturale a țării noastre în diferite circumstanțe.

„Din păcate în ultimii 10-15 ani au fost situații când securitatea energetică a fost sub mare risc. De aceea acest gazoduct poate servi pe viitor ca o soluție în situații dificile când traseele tradiționale de aprovizionare cu gaze naturale întâmpină unele probleme”, a mai spus șeful Executivului.

Chicu spune că acum avem un motiv în plus de a ne bucura în preajma Zilei Independenței Republicii Moldova. Premierul a adus mulțumiri, statului, Guvernului și poporului român pentru suportul în implementarea acestui proiect. Mai mult, acesta a remis premierului României, Ludovic Orban o invitație de a participa la evenimentul de dare în exploatare, care va avea loc pe 27 august, de Ziua Independenței Republicii Moldova.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0