Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Indemnizații unice pentru 487 de angajați în sistemul bugetar

© Sputnik / Yana ZaharovaМолдавские леи
Молдавские леи - Sputnik Moldova
Abonare
Un proiect de hotărâre privind susținerea persoanelor angajate în instituțiile bugetare a fost aprobat astăzi de miniștri.

CHIȘINĂU, 12 aug – Sputnik. Angajații din mai multe domenii care au fost infectați cu COVID-19 în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu vor primi indemnizații unice din partea statului. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Cabinetul de Miniștri.

Учитель гимназии перед началом обязательного итогового сочинения по литературе - Sputnik Moldova
Politică
Șeful statului, despre începutul noului an de studii și cazurile de COVID-19

Potrivit documentului, persoanele angajate în domeniul justiției, apărării, afacerilor interne, în sistemul medical și altor autorități/instituții bugetare, dar și instituții medico-sanitare publice care au contractat infecția COVID-19 în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu vor beneficia de 16 mii de lei, atât cât constituie indemnizația unică în acest sens.

Astfel, se alocă 7 milioane 792 de mii de lei din fondul de intervenție al Guvernului, autorităților administrației publice centrale și locale pentru acordarea indemnizațiilor unice.

Cei mai mulți bani vor fi alocați Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, ca autoritate responsabilă pentru prezentarea datelor și perfectarea documentelor necesare pentru finanțarea cheltuielilor respective. Astfel, în acest domeniu, 132 de persoane vor primi ajutorul unic în valoare de 16 mii de lei. Alte 117 persoane sunt angajate în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. În total, 487 de persoane vor beneficia de acest suport din partea statului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0