Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Învățământul în condiții de pandemie: A fost format un grup de lucru - ce misiune are

© Sputnik / Miroslav RotariМоника Бабук
Моника Бабук - Sputnik Moldova
Abonare
Desfășurarea procesului educațional în condițiile pandemiei COVID-19 a fost un subiect discutat astăzi la reuniunea fracțiunilor parlamentare PSRM, PDM, PAS și PPDA.

CHIȘINĂU, 11 aug - Sputnik. Un grup de lucru în frunte cu fostul ministru al Educației, deputatul PDM Monica Babuc, va identifica soluții pentru buna desfășurare a procedului educațional în condiții de pandemie.

„Iată că vine un nou an de studii și în acest an școlar avem provocări. (...) Învățământul de la distanță, asigurarea condițiilor pentru copii și profesori vor fi prioritatea acestui grup de lucru. Cele mai importante probleme sunt problemele asigurării financiare privind asigurarea procesului educațional în condiții de pandemie. Adică asigurarea instituțiilor de învățământ cu dezinfectanți, cu măști și cu toate cele necesare”, a declarat Monica Babuc.

Deputatul PDM a mai spus că în cadrul grupului vor fi purtate discuții pentru a identifica resurse financiare pentru achitarea primelor angajaților din sistemul de învățământ. 

Детский сад - Sputnik Moldova
Societate
Se deschid sau nu școlile și grădinițele la 1 septembrie? Iată ce spune președintele

„Vom discuta despre necesitatea asigurării plății tuturor orelor suplimentare pentru pedagogi, care să fie remunereați conform efortului. Suntem dispuși să discutăm și să obținem achitarea pentru pedagogi a primelor de august, care deocamdată sunt înghețate. Noi considerăm că pedagogii sunt actorii principali ai procesuui de educație și trebuiesc remunerați, iar atitudinea trebuie să fie exact cea pe care o merită”, a mai spus Monica Babuc. 

Toate actele care au fost aprobate de Ministerul Educației în legătură cu deschiderea noului an școlar, cu toate modelele care au fost aprobate în aceste acte urmează să fie dezbătute de noi de asemenea și să facem totul ca acestea să fie respectate. 

Mai devreme Ministerul Educației a precizat că școlile și grădinițele vor fi deschise din 1 septembrie, dacă situația epidemiologică va permite acest lucru.

Grădinițele și școlile și-au sistat activitatea la începutul lunii martie. Atunci, în Republica Moldova a fost confirmat primul caz de infectare cu noul tip de coronavirus. Ulterior, s-a decis instituirea stării de urgență și impunerea mai multor restricții. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0