Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Climatizatoarele din secțiile COVID-19 sunt o sursă de infecție? Ce spun autoritățile

Abonare
Ministerul Sănătății dă asigurări că toate climatizoarele din secțiile cu profil COVID-19 sunt purificate la timp.

CHIȘINĂU, 11 aug - Sputnik. Ministerul Sănătății dă asigurări că toate climatizoarele din spitale sunt purificate, inclusiv cele din secțiile cu profil COVID-19. Declarațiile au fost făcute în contextul în care oameni de știință au demontrat că noul coronavirus poate să se răspândească și prin aerosoli.

Участница Всероссийского молодежного образовательного форума «Таврида» на Бакальской косе в Крыму - Sputnik Moldova
Societate
Astăzi s-au redeschis piscinele: Ce reguli vor trebui să respecte vizitatorii

„Menținerea parametrilor de temperatură este esențială pentru managementul de caz, inclusiv pentru asigurarea confortului lucrătorilor medicali care sunt de serviciu în aceste secții. Atunci când temperatura în secțiile COVID depășește o anumită limită, lucrul acesta îngreunează atât starea pacienților, cât și starea lucrătorilor medicali care asigură managementul cazurilor”, a declarat șefa Direcției Politici în Domeniul Asistenței Medicale Spitalicești, Svetlana Lupu.

Ea a precizat că secțiile sunt dotate cu climatizoare. Ele trec etapele de purificare, etapele de control, iar acest lucru este controlat la nivelul fiecărei instituții medicale. Aceasta este responsabilitatea bioinginerilor și a directorilor instituției pentru a asigura siguranța oricăror dispozitive care sunt utilizate în tratamentul pacienților.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0