Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Astăzi s-au redeschis piscinele: Ce reguli vor trebui să respecte vizitatorii

© Sputnik / Alexey Malgavko / Accesați arhiva multimediaУчастница Всероссийского молодежного образовательного форума «Таврида» на Бакальской косе в Крыму
Участница Всероссийского молодежного образовательного форума «Таврида» на Бакальской косе в Крыму - Sputnik Moldova
Abonare
De astăzi este permisă redeschiderea piscinelelor, a căror activitate a fost sistată în martie, odată cu înregistrarea primelor cazuri de COVID-19 în Republica Moldova. Ministerul Sănătății a venit cu un set de recomandări pentru vizitatorii bazinelor de înot.

CHIȘINĂU, 10 aug - Sputnik. De luni, 10 august, în Republica Moldova este permisă redeschiderea piscinelor, a căror activitate a fost sistată în martie, din cauza riscurilor de răspândire a COVID-19. 

Защитная маска рядом с бутылкой с антибактериальным гелем - Sputnik Moldova
Societate
Numărul infectărilor cu COVID-19 crește alarmant în Chișinău: Spitalele sunt aproape pline

Ministerul Sănătății atenționează că persoanele ce frecventează piscinele vor trebui să respecte un set de reguli pentru a se proteja de coronavirus.

Astfel, la intrarea pe teritoriul piscinei, vizitatorii își vor dezinfecta mâinile și își vor măsura temperatura. „Distanța socială” de cel puțin un metru între persoane trebuie respectată și în cazul frecventării bazinelor de înot.

Oamenii sunt sfătuiți să utilizeze doar lucrurile personale și să nu facă schimb de obiecte cu alți vizitatori ai piscinelor.

Cei care merg la bazinele de înot mai sunt atenționați să-și dezinfecteze mâinile cât mai des posibil și să respecte eticheta tusei și a strănutului.

Ministerul le reamintește cetățenilor că, la primele simptome ale bolii, ar trebui să apeleze la Serviciul 112. Totodată, oamenii sunt îndemnați să semnaleze la 112 toate neregulile ce țin de nerespectarea măsurilor de prevenire a COVID-19.  

Precizăm că pe 8 august au fost confirmate alte 453 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, iar pe 9 august - 217 cazuri. Din martie și până în seara de 9 august, 27.660 de cazuri de COVID-19 au fost raportate în Republica Moldova. Un număr de 19.300 de persoane s-au tratat de virus, iar peste 840 de persoane au decedat din cauza bolii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0