Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alimentația și hidratarea pe timp de caniculă: Recomandările specialiștilor

© Sputnik / Miroslav RotariКак люди спасаются от жары в Кишиневе
Как люди спасаются от жары в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Temperaturile ridicate provoacă suferințe pentru o mare parte din populație. Ce trebuie să știe oamenii pe timp de caniculă.

CHIȘINĂU, 10 aug – Sputnik. Evitați mesele copioase și consumul de alcool. Acestea sunt doar două din recomandările specialiștilor Agenției Naționale de Sănătate Publică pe timp de caniculă. Specialiștii recomandă oamenilor să nu consume alimente bogate în grăsimi, amidon și zahăr.

Засуха - Sputnik Moldova
Pericolul deshidratării: Top 10 simptome ignorate de moldoveni

Acestea se digeră mai dificil și solicită mai mult efort din partea organismului.

În schimbul meselor cu mai multe alimente organismul poate fi susținut în procesul de răcorire consumând mese bogate în fructe și legume prospete, care sunt bogate în apă. Ce ține de alcool, oamenii trebuie să știe că acesta deshidratează organismul și mărește tensiunea arterială, ceea ce împiedică organismul să lupte eficient cu canicula. Atenție mare și la băuturile bogate în cofeină. Cantitatea acestoră trebuie redusă, iar în măsura posibilităților chiar limitată. În schimb vom opta pentru minim 2-2,5 litri de apă pe zi.

La consumul băuturilor trebuie să ținem cont și de temperatura acestora. Nu este indicat ca acestea să fie foarte reci. Băuturile reci au un efect de răcorire de scurtă durată.

„Când consumăm băuturi reci pe timp de caniculă, organismul trebuie să le încălzească până la temperatura sa internă, astfel generând căldură. Senzația de răcoare dispare”, susțin specialiștii ANSP.

Nu neglijăm nici valabilitatea produselor pe care le consumăm. O atenție sporită atragem la alimentele perisabile precum carnea, ouăle, peștele, laptele și produsele lactate, maioneza, prăjiturile.

Amintim, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de caniculă până astăzi. Avertizarea a fost prelungită ulterior până la data de 14 august. Astfel, se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0