Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Numărul infectărilor cu COVID-19 crește alarmant în Chișinău: Spitalele sunt aproape pline

© AFP 2024 / JOEL SAGETЗащитная маска рядом с бутылкой с антибактериальным гелем
Защитная маска рядом с бутылкой с антибактериальным гелем - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul infectărilor cu COVID-19 crește alarmant în Chișinău – vreo 50% din cazurile noi îi revin Capitalei. Aproape toți pacienții internați în spitalele municipale se tratează de coronavirus.

CHIȘINĂU, 10 aug – Sputnik. 

Медик посещает пациентов, инфицированных COVID-19, в инфекционной больнице Victor Babes в городе Тимишоара. - Sputnik Moldova
Avertisment OMS: Tinerii se pot îmbolnăvi de forme grave ale infecției COVID–19
Din cele 862 de paturi de care dispun instituțiile medicale din municipiul Chișinău, 633 sunt ocupate acum și aproape toate de pacienți care sunt tratați de COVID-19.

La ora actuală, 605 persoane confirmate cu COVID-19 sunt internate în spitalele din municipiul Chișinău, iar peste 1.000 de persoane, diagnosticate cu forme ușoare ale virusului, se tratează la domiciliu.

Informația a fost prezentată în ședința opretivă a Primăriei de luni, 10 august, de către șeful Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi.

Din totalul de 3.385 de lucrători medicali infectați până acum cu COVID-19, vreo 14% îi revin municipiului Chișinău - 483 de angajați.

După ce a audiat informația, primarul general, Ion Ceban, a constatat că infestările cu coronavirus au o dinamică sporită în Chișinău, din cauza concentrației mari de oameni. Un alt motiv, a adăugat primarul, ar fi că cetățenii respectă cam slab în ultima perioadă măsurile de prevenție și că „nu peste tot sunt dezinfectanți”.

„Oamenii au obosit și se relaxează. După care ajung în spitale”, a spus primarul.

Ion Ceban le-a cerut responsabililor din municipiu să se asigure că instituțiile și agenții economici din municipiu, cel puțin, respectă măsurile antiepidemice.

Precizăm că pe 8 august au fost confirmate alte 453 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar pe 9 august - 217 cazuri.

Din martie și până în seara de 9 august, 27.660 de cazuri de COVID-19 au fost raportate în Republica Moldova. Până acum, 19.300 de persoane s-au tratat de virus, iar peste 840 de persoane au decedat din cauza bolii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0