Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova, pe lista țărilor care așteaptă să primească un vaccin împotriva COVID-19

© REUTERS / Dado RuvicВакцина
Вакцина  - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova își așteaptă rândul pentru a primii unui vaccin împotriva infecției COVID-19. Anunțul a fost făcut de către directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună.

CHIȘINĂU, 10 aug - Sputnik. Reprezentanții Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au precizat că Republica Moldova figurează pe lista țărilor care așteaptă să primească un vaccin împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut de către directorul Agenției Naționale Sănătate Publică, Nicolae Furtună. Cert este că deocamdată nicio țară nu a început procesul de imunizare.

Медик показывает образцы мазка на COVID-19 - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19 în Moldova: Câte persoane sunt în prezent în stare gravă

„În prezent nicio țară nu vaccinează, deoarece nu este un vaccin definitivat pentru uz uman ca și element de profilaxie pentru COVID. Dacă ni se va permite, noi tot stăm în rând. Am avut recent o discuție pe platforma Alianței Globale pentru vaccinuri și imunizări. S-au purtat discuții ca atunci când va apărea un vaccin sigur, calificat, să poată fi utilizat pentru grupurile de risc ale populației din Republica Moldova”, a declarat Nicolae Furtună.

Anterior președintele Igor Dodon a declarat că Federația Rusă ar putea începe din toamnă vaccinarea cetățenilor împotriva coronavirusului. În aceste condiții, șeful statului admite că și Moldova ar putea primi vaccinuri.  

''Știm că în Federația Rusă sunt unele succese în acest sens. Au fost unele discuții să vedem dacă vom putea, atunci când ei vor începe vaccinarea masivă, să luăm și noi mai multe vaccinuri și să vaccinăm oamenii. Dacă se va începe în toamnă, poate vom găsi posibilitate să vaccinăm și noi unele categorii de cetățeni mai sensibili, evident că vor fi cei care acceptă benevol'', a menționat Igor Dodon. 

Până la această oră, în Republica Moldova au fost confirmate 27.660 de cazuri de infecție cu coronavirus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0