Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Consiliul Suprem de Securitate se reunește în ședință: Ce subiecte vor fi dezbătute

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидентура РМ
Президентура РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului Igor Dodon a anunțat astăzi că va convoca miercuri în ședință Consiliul Suprem de Securitate.

CHIȘINĂU, 10 aug - Sputnik. Președintele Igor Dodon a anunțat că va convoca miercuri în ședință Consiliul Suprem de Securitate, pentru a discuta mai multe subiecte importante. 

Здание Конституционного суда Молдавии - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon a comentat decizia Curții Constituționale privind suspendarea președintelui

„În afară de subiectele tradiționale, care țin de furtul miliardului și situația Aeroportului, vor fi încă câteva subiecte importante. În primul rând va fi seceta și situația din agricultură, pentru că considerăm că acest subiect ține de securitatea națională, securitatea statului, securitatea alimentară a statului. De asemenea, vom discuta situația cu privire la COVID. Vedem care este dinamica. Vreau colegii din Guvern să ne informeze pe toți cum suntem pregătiți, ținând cont de mai multe dinamici din regiune pentru perioada următoare: septembrie-octombrie”, a declarat șeful statului. 

Precizăm că șef al Consiliului Suprem de Securitate este președintele țării, comandantul suprem al forțelor armate. Din Consiliu fac parte preşedintele Parlamentului, prim-ministrul, președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, ministrul Finanțelor, ministrul Afacerilor Interne, ministrul Apărării, ministrul Justiției, directorul Serviciului de Informații și Securitate, procurorul general, guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, directorul CNA, bașcanul Găgăuziei ș.a.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0