Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Expert, despre sistemul educațional: Coronavirusul ne-a deschis unele oportunități enorme

© Sputnik / Victor IovvAla Tocarciuc
Ala Tocarciuc - Sputnik Moldova
Abonare
Coronavirusul a afectat grav sistemul medical, procesul educațional și economia Republicii Moldova. Cu toate aceste, pandemia "ne-a deschis și unele oportunități enorme". De această părere este expertul în sănătate publică, Ala Tocarciuc.
Expert, despre sistemul educațional: Coronavirusul ne-a deschis unele oportunități enorme

Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova expertul în sănătate publică, Ala Tocarciuc a menționat faptul că pandemia de coronavirus a provocat multe efecte negative în țara noastră, în urma căreia a avut de suferit întreaga societate.

Pe de altă parte, expertul este de părera că această infecție a venit și cu unele schimbări benefice, în special, referindu-se la sistemul educațional.

"Noi tot ne plângeam pe sistemul de educație: 40 de copii în clasă la școală, 25 de copii în grupă la grădiniță, cantine insalubre ș.a. A venit Covid și ne-a deschis unele oportunități enorme. Să avem 15 copii în clasă și maximum 10 la grădiniță, să avem boxe cu mincare proaspătă, vecee și săli igienizate. Ne putem folosi această situație pentru a ridica calitatea studiilor. Aceasta este o șansă unică", a declarat Ala Tocarciuc.

Amintim că, autoritățile intenționează să redeschidă de la 1 septembrie instituțiile de învățământ din țară, doar cu condiția respectării tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecției COVID-19.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0