Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum suferă pădurile din Moldova din cauza temperaturilor ridicate

© Sputnik / Miroslav RotariМикрофон в студии радио Sputnik
Микрофон в студии радио Sputnik - Sputnik Moldova
Abonare
În aceasta perioadă secetoasă are mult de suferit și sistemul forestier din Moldova. Cât de afectate sunt pădurile din țara noastră de vremea caniculară am aflat de la vicedirectorul Agenției "MOLDSILVA" Nicolae Munteanu.
Cum suferă pădurile din Moldova din cauza temperaturilor ridicate

Temperaturile caniculare și seceta puternică cu care se confruntă în ultima perioadă Republica Moldova are un impact negativ asupra fondului forestier național.

Potrivit lui Nicolae Munteanu, zonele Centru și Sud sunt cele mai afectate de schimbările climatice, materializate în special prin creşterea temperaturilor şi scăderea precipitaţiilor.

Incendiu de vegetație - Sputnik Moldova
Pericol excepțional de incendiu: Meteorologii au emis o alertă cod galben
"Odată cu schimbările climatice degradează arboretele de salcâm alb, frasin ș.a. Temperaturile ridicate și lipsa precipitațiilor provoacă multe incendii de vegetație uscată, care mistuiesc și sectoare destul de impunătoare de terenuri împădurite sau acoperite cu vegetație forestieră", a declarat pentru Sputnik vicedirectorul "MOLDSILVA".

Cu toate acestea, Nicolae Munteanu a precizat că în acest an nu avem arborete afectate până la gradul de încetare a creșterii, iar parțial, prin activitățile silvotehnice, arborii care au avut de suferit din cauza incendiilor și calamităților naturale continuă să crească.

De menționat este că în Republica Moldova cei mai răspândiți arbori sunt stejarii - 44 la sută din fondul forestier. Ei au o vârstă medie de 90-100 de ani. Salcâmul alb constituie 33 la sută din fondul forestier, vârsta medie fiind de 30-40 ani. El este urmat de frasin și tei.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0