Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Deschiderea grădinițelor în Chișinău – Câte sunt gata

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaBucătărie la o grădiniță
Bucătărie la o grădiniță - Sputnik Moldova
Abonare
Întreaga comunitate a municipiului Chișinău este în pregătire pentru începerea unui nou an școlar. Iată la ce etapă sunt instituțiile de învățământ.

CHIȘINĂU, 7 aug- Sputnik. Aproximativ 46 de milioane de lei au fost alocate pentru lucrările de reparație a instituțiilor de învățământ din Chișinău. Precizarea a fost făcută pentru Sputnik Moldova de viceprimarul Angela Cutasevici.

Liceul Teoretic Liviu Damian din orașul Râșcani, 29 mai 2020 - ultima zi de școală - Sputnik Moldova
Societate
Cheltuieli exagerate pentru reparația instituțiilor de învățământ: Ce riscă managerii

Potrivit acesteia, din totalul de 142 de instituții, în proces de reparație sunt 48 de instituții de învățământ secundar, gimnazial, liceal și extrașcolar și 94 de instituții de educație timpurie.

„În grădinițe, lucrările de reparație sunt efectuate în proporție de 95%. Ce ține de instituțiile de învățământ secundar, în 29 lucrările continuă, dar nu afectează sub nici o formă reluarea activității educaționale”, a menționat Cutasevici.

Viceprimarul mai spune că grădinițele au fost dotate în proporție sută la sută cu echipamente și substanțe de protecție pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. La moment, Primăria este în procesul de achiziții și pentru instituțiile secundare.

Amintim, autoritățile intenționează să redeschidă de la 1 septembrie instituțiile de învățământ din țară, doar cu condiția respectării tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecției COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0