Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cheltuieli exagerate pentru reparația instituțiilor de învățământ: Ce riscă managerii

© Sputnik / Cezar SalagorLiceul Teoretic Liviu Damian din orașul Râșcani, 29 mai 2020 - ultima zi de școală
Liceul Teoretic Liviu Damian din orașul Râșcani, 29 mai 2020 - ultima zi de școală - Sputnik Moldova
Abonare
În mai multe instituții de învățământ din Chișinău au fost depistate abateri de la norme în procesul lucrărilor de reparație.

CHIȘINĂU, 7 aug – Sputnik. Cheltuieli exagerate la procurarea materialelor de construcții și alte abateri de la normele stabilite privind lucrările de reparații au fost constate în 30 de școli și grădinițe din Capitală.

Läkaren sätter plåstret på såren på en pojkes knä - Sputnik Moldova
Societate
Când se încheie examinarea medicală a copiilor pentru admiterea la grădinițe și școli  

Constatările au fost făcute după ce toate rapoartele privind stadiul și calitatea lucrărilor executate au fost audiate în cadrul unei ședințe cu reprezentanții direcțiilor de educație din sectoarele capitalei și antreprenorii responsabili de procesul de reparație în cadrul instituțiilor de învățământ municipal, prezidată de primarul Chișinăului, Ion Ceban.

În unele cazuri nu s-a ținut cont de normele stabilite în caietul de sarcini, lipsește raportul de constatare tehnică a unor lucrări. O abatere majoră sunt cheltuielile exagerate prezentate de unele instituții de învățământ la procurarea materialelor de construcții.

Potrivit lui Ceban, astfel de acțiuni nu pot fi tolerate, mai ales că și calitatea lucrărilor executate în unele instituții lasă de dorit.

În context, edilul șef a solicitat responsabililor ca, în cazul în care lucrările de reparație nu corespund normelor, să nu fie semnate actele de recepție.

Acesta a anunțat că vor fi inițiate anchete de serviciu, iar persoanele responsabile care se fac vinovate urmează a fi sancționate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0