Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fără cataloage în școli: Cum vor fi notați elevii

Abonare
Din 1 septembrie procesul educațional vine cu mai multe schimbări, care îi vizează atât pe profesori, cât și pe elevi. Multe lucruri nu vor mai fi ca altă dată, inclusiv cataloagele.

CHIȘINĂU, 7 aug – Sputnik. Cataloagele tradiționale tipărite pe hârtie ar putea să dispară din instituțiile de învățământ. Iar elevii ar putea fi notați pe suport electronic.

Bucătărie la o grădiniță - Sputnik Moldova
Societate
Deschiderea grădinițelor în Chișinău – Câte sunt gata

Sistemul informațional „Catalog Electronic” a fost prezentat astăzi de șeful Serviciului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Corneliu Ciorici, în cadrul unei ședințe online desfășurată cu reprezentanții organelor locale de specialitate în domeniul învățământului. Potrivit acestuia, scopul implementării catalogului electronic este asigurarea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și a tuturor instituțiilor de învățământ cu datele actualizate privind evidența reușitei academice zilnice și a absențelor elevilor.

În cadrul discuțiilor s-a decis ca registrul electronic să fie pilotat în cel puțin o instituție de învățământ din fiecare raion/municipiu.

În cadrul ședinței s-a vorbit și despre pregătirea instituțiilor de învățământ pentru noul an de studii 2020-2021, examinarea modelelor selectate de către instituțiile de învățământ pentru organizarea procesului educațional.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0