Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Protest în vamă: Transportatorii auto au blocat drumul până la miezul nopții

© Sputnik / Miroslav RotariРумыния контрольно пропускной пункт
Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți transportatori auto nemulțumiți că nu pot intra pe teritoriul României au blocat drumul din apropierea punctului de trecere a Frontierei Leușeni. Aceștia au protestat ieri până la mizeul nopții.

CHIȘINĂU, 7 aug – Sputnik. Un grup de transportatori auto au blocat în seara zilei de ieri drumul pe sensul de ieșire din Republica Moldova, în apropiere de punctul de trecere a frontierei de stat. Astfel au încercat să-și exprime nemulțumirea față de interdicția de a intra pe teritoriul României.

Potrivit Poliției de Frontieră, majoritatea manifestanților ar presta servicii ilegale de transport, iar activitățile lor au fost constatate de autoritățile statelor europene, ceea ce taxează Republica Moldova pe plan internațional.

Vama Sculeni - Sputnik Moldova
Societate
Acces interzis pentru moldoveni în România: Mulți au făcut cale întoarsă de la hotar

Astfel, Poliția de Frontieră a Republicii Moldova a calificat protestul transportatorilor auto unul ilegal.

Într-un comentariu pentru Sputnik Moldova, ofițerul de presă al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, a precizat că la ieșirea din Republica Moldova este verificată valabilitatea actelor de călătorie, indiferent de tipul de pașaport pe care îl deține persoana care intenționează să traverseze frontiera. De asemenea, polițiștii de frontieră efectuează termometria persoanelor pentru se asigura că acestea nu prezintă simptome de infecție cu COVID-19 și dacă nu cad sub incidența regimului de autoizolare 14 zile.

Altfel stau lucrurile pe partea română. Fiecare persoană ajunsă în punctul de trecere este supus unor verificări riguroase, iar cei care nu întrunesc condițiile expuse în Hotărârea din iulie, emisă de autoritățile de la București, privind accesul pe teritoriul României a persoanelor străine, sunt întorși înapoi.

În context, Poliția de Frontieră recomandă moldovenilor ca, înainte de a planifica călătoria, să se informeze din surse oficiale despre regulile și restricțiile impuse în perioada de pandemie la intrarea într-un stat UE.

Cu puțin timp în urmă, transportatorii afectați de situația în transportul de pasageri și colete au adunat că se adună în fața Agenției Naționale de Transport Auto pentru a continua protestul început ieri seara în vamă. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0