Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Protestatarii de la Leușeni, prestatori de servicii ilicite - Declarație

© Sputnik / Rodion ProcaBirou Vamal Albița, România
Birou Vamal Albița, România - Sputnik Moldova
Abonare
Asociațiile Patronale din domeniul transporturilor rutiere au venit cu o reacție la protestul de ieri seară din vama Leușeni.

CHIȘINĂU, 7 aug – Sputnik. Protestul de ieri seara din vama Leușeni a fost organizat în „mod obraznic față de restricțiile de circulație impuse de țările Uniunii Europene pentru ași proteja activitățile ilegale”. Precizarea a fost făcută de Asociațiile Patronale din domeniul transporturilor rutiere printr-un comunicat de presă.

Potrivit acestora cei care au blocat până la miezul nopții drumul din apropierea punctului de trecere a frontierei de stat fac parte din categoria așa numiților transportatori și că aceștia ar activa ilegal.

Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova
Societate
Protest în vamă: Transportatorii auto au blocat drumul până la miezul nopții

Iar din cauza unor astfel de prestatori de servicii în domeniul transportului economia țării înregistrează pierderi esențiale.

„Actualmente bugetul pierde în jur de 40 la sută din încasările pe care ar putea să le înregistreze de la operatorii de transport, din cauza existenței unei rețele bine organizate și dirijate de transport ilicit”, este menționat în comunicat.

Asociațiile Patronale spun că în perioada stării de urgență ponderea transporturilor ilegale a crescut, iar numărul unităților de transport antrenate în activitățile ilegale de transportare a călătorilor în trafic național și internațional este alarmant.

În context, Asociațiile Patronale în domeniul transporturilor rutiere solicită autorităților să manifeste maximă prudență la examinarea cerințelor protestatarilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0