Explozia din Beirut, posibile cauze: interferență externă prin rachetă sau bombă

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Libanului nu exclude că explozia devastatoare din Portul Beirut a fost cauzată de o rachetă sau o bombă. Autoritățile au afirmat anterior că depozitul cu azotat de amoniu a fost detonat.

BUCUREŞTI, 7 aug – Sputnik.  „Cauza nu a fost încă stabilită. Există posibilitatea unei interferențe externe printr-o rachetă sau o bombă sau un alt act”, a declarat preşedintele Libanului Michel Naim Aoun, citată de presa locală, potrivit RT

Дом, поврежденный в результате мощного взрыва в порту Бейрута - Sputnik Moldova
Exclusiv: O româncă, despre consecințele dramatice ale exploziei din Beirut

Aoun a mai spus că investigaţia cu privire la explozie va stabili dacă aceasta a fost cauzată de „neglijență sau un accident” sau de o forță externă.

De asemenea, președintele a promis că toți cei responsabili vor fi trași la răspundere.

Marți, două explozii masive au zguduit Beirutul, omorând cel puțin 135 de oameni. Puternica undă de șoc a provocat ravagii ca în urma războiului, mai multe blocuri din jurul portului fiind afectate grav, fiind evacuaţi peste 300.000 de locuitori.

Au apărut imediat speculații potrivit cărora Israelul, vecinul Libanului, sau grupul militant Hezbollah ar fi putut fi în spatele exploziilor. Totuşi, atât Tel Aviv, cât și Hezbollah au negat orice implicare.

Rapoartele inițiale spuneau că exploziile ar fi fost declanșate de un incendiu la un depozit de artificii. Ulterior, prim-ministrul libanez, Hassan Diab, a confirmat că în depozitul portului au explodat aproximativ 2.750 de tone de azotat de amoniu, o substanță extrem de inflamabilă folosită în îngrășăminte și bombe. În 2014, substanțele chimice periculoase au fost confiscate de pe o navă de marfă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0