Lovitură în plin anti-Trump, se încearcă boicotare totală! Așa ceva nu s-a mai văzut!

© AP Photo / Alex BrandonДональд Трамп
Дональд Трамп - Sputnik Moldova
Abonare
În SUA se atestă o atitudine de o exigență ieșită din comun a rețelelor de socializare. Acestea permit declarații care atacă sau jignesc țări, națiuni sau personalități.

BUCUREȘTI, 7 aug – Sputnik. Rețelele de socializare par să fi coalizat împotriva președintelui Donald Trump, iar împiedicarea mesajelor sale a ajuns la cote nemaivăzute.

Astfel, Facebook a eliminat de pe pagina preşedintelui Trump un videoclip care ar fi încălcat regulile reţelei privind (dez)informarea legată de pandemia de COVID-19. .

”Acest videoclip include afirmații false conform cărora un grup de persoane este imun la Covid-19, ceea ce reprezintă o încălcare a politicilor noastre în privința dezinformării nocive a Covidului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Facebook, Andy Stone.

În fragmentul unui interviu difuzat de Fox News, Trump a cerut redeschiderea școlilor din SUA, argumentând că Covid-19 va fi „îndepărtat” în curând, iar copiii sunt mult mai puțin vulnerabili la boală, transmite Russia Today

”Opinia mea este că școlile ar trebui să fie deschise”, a spus Trump. „Dacă te uiți la copii, copiii sunt - și aș spune aproape cu siguranță - dar sunt aproape imuni la această boală ... Au sisteme imunitare mult mai puternice decât [adulții]. Nu au nicio problemă”.

Demersul Facebook de a elimina clipul este o premieră, în trecut rețeaua adăugând doar o notă la o postare a președintelui privind votul prin corespondenţă, care ”favorizează corupţia”.

Дональд Трамп - Sputnik Moldova
Îndemnul lui Trump legat de alegerile prezidențiale: Iată ce propunere a făcut

Tot ieri, un reprezentant al Twitter a anunțat că echipa de campanie a președintelui Trump 2020 va fi împiedicată să posteze până când a eliminat un tweet cu același clip, care a fost redistribuit.

La fel ca reprezentantul Facebook, purtătorul de cuvânt al Twitter, Liz Kelley, a declarat că postarea a încălcat regulile site-ului privind „dezinformarea Covid-19”. Video a fost șters.

Deci, este o atitudine de o exigență ieșită din comun a rețelelor de socializare, care permit declarații care atacă sau jignesc țări, națiuni sau personalități – în acest sens acuzațiile nefondate aduse Rusiei și atacurile la președintele Putin sunt exemple clare și nenumărate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0