Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Îndemnul lui Trump legat de alegerile prezidențiale: Iată ce propunere a făcut

© AP Photo / Patrick SemanskyДональд Трамп
Дональд Трамп - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Statelor Unite ale Americii solicită ca dezbaterile electorale să fie demarate cât mai devreme posibil - iată de ce.

CHIȘINĂU, 6 aug - Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a solicitat amânarea primei dezbateri prezidențiale, programată pentru 29 septembrie, deoarece „în unele cazuri” votarea la alegerile prezidențiale prin poștă poate începe mai devreme de această dată.

”Cum pot trimite alegătorii buletinele de vot începând, în unele cazuri, cu o lună înaintea primei dezbateri prezidențiale. Programați din timp prima dezbatere. Pentru mine, dezbaterile reprezintă o datorie civică. Joe Biden și eu îi datorăm asta poporului american!” - a scris președintele american pe contul său oficial de Twitter.

​Mai devreme a fost anunțat că prima dezbatere prezidențială din SUA va avea loc pe 29 septembrie la Cleveland, Ohio. Dezbaterea este co-fondată de Universitatea Case și Clinica Cleveland. Înainte de aceasta, dezbaterea trebuia să fie organizată de Universitatea Notre Dame din South Bend, Indiana, dar conducerea universității a refuzat să dezbată din cauza coronavirusului.

Президентура РМ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Vor fi sau nu amânate alegerile prezidențiale în Moldova: Iată ce spune un expert

În prezent, orarul dezbaterilor este următorul: candidații partidelor republican și democrat se vor întâlni pe 29 septembrie la Cleveland, pe 15 octombrie la Miami (Florida) și 22 octombrie în Nashville, Tennessee. Candidații pentru funcția de vicepreședinți vor avea dezbateri miercuri, 7 octombrie, în Salt Lake City, Utah.

Președintele SUA, Donald Trump, candidează pentru un al doilea mandat din partea republicanilor. Fostul vicepreședinte Joe Biden a câștigat alegerile primeris în cadrul Partidului Democrat. Înaintarea ambilor candidați în cadrul Congreselor de partid din august este considerată o formalitate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0