Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dependența de condițiile meteo: Pastila fermecată care ajută sa nu fii influențat de vreme

© Sputnik / OsmatescoLuminița Suveică
Luminița Suveică - Sputnik Moldova
Abonare
Dependența de schimbările climatice este tot mai răspândită în rândul oamenilor. Ce puteți face pentru a diminua efectele nefaste asupra sănătății, aflați de la doctorul în medicină, Luminița Suveică.
Dependența de condițiile meteo: Pastila fermecată ce nu te lasă influențat de vreme

Schimbările bruște ale vremii afectează starea de sănătate a oamenilor. Atenționarea vine din partea medicilor care spun că cei mai vulnerabili sunt copiii şi persoanele în etate. Totuși, sunt şi persoane care nu sunt afectate de aceste schimbări.

În condițiile în care sunt înregistrate schimbări bruște de temperatură, crește riscul acutizării bolilor de inimă, apariției afecțiunilor respiratorii sau depresiei.

"În această perioadă se pot înregistra mai multe cazuri de infarcte miocardice. Totodată, apar şi infecțiile virale acute. Pot apărea dureri de cap, slăbiciuni, senzația de oboseală, starea de somnolență sau depresia", a precizat pentru Sputnik Moldova doctorul în medicină Luminița Suveică.

Potrivit ei, schimbările meteorologice se resimt de așa zisele persoane meteo-dependente, iar din categoria acestora nu neapărat fac parte doar persoanele în vârstă.

"Și tinerii sunt influențați de schimbările bruște ale vremii, simțind îndată o schimbare bruscă a dispoziției, dureri de cap ș.a. De asemenea, persoanele cu probleme neurologice psihice sunt foarte afectate", a subliniat doctorul în medicină.

Как люди спасаются от жары в Кишиневе - Sputnik Moldova
În sud va fi arșiță cumplită: Prognoza meteo pentru 7-13 august

Pentru a diminua efectele negative, specialistul le recomandă oamenilor să facă mai mult efort fizic, să consume fructe şi legume proaspete, iar în caz de necesitate să apeleze la consultația medicului.

"Nu există o pastilă fermecată decât alimentația sănătoasă, modul active de viață, un somn bun și o gândire pozitivă. Dacă ne gândim că atunci când afară plouă avem mereu dureri de cap, așa și se va întâmpla întotdeauna. Totodată, nu trebuie să uităm și de hidratare pe parcursul zilei. Cantitatea de apă necesară organismului trebuie consumată până la orele amiezii", a punctat Suveică.

De menționat că efectele schimbării bruște a vremii devin mai pronunțate la sfârșitul sezonului cald, atunci când zilele devin mai scurte, iar temperaturile tot mai scăzute. Somnolenţa prelungită, insomniile, slăbiciunea fizică, lipsa de energie, melancolia şi predispoziţia pentru răceli şi infecţii sunt printre primele semnale ale dereglărilor fiziologice şi psihice cu care corpul se confruntă la început de toamnă.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0