Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Oamenii de știință ruși au descoperit o nouă modalitate de a trata COVID-19

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cercetătorii de la Universitatea Națională de Cercetare Nucleară MEPhI (Moscova Engineering Physics Institute) au creat o instalație cu LED prin care pot trata în siguranță boli grave, inclusiv COVID-19, a declarat serviciul de presă al universității.

BUCUREŞTI, 7 aug – Sputnik. Instalația creată de absolvenți ai Institutului de Fizică Inginerească pentru Biomedicină al MEPhI Artem Şabanov, Denis Glechik și Alexei Nekhoroşev se bazează pe metoda fotodinamică, prin care suprafețe mari ale corpului sunt iradiate cu lumină în spectru roșu. Metoda a fost dezvoltată anterior la institut pentru a diagnostica și trata tumorile, a declarat Victor Loşcenov, șeful Departamentului de Micro, Nano și Biotehnologii cu laser al MEPhI.

Лекарственные препараты и градусник для измерения температуры - Sputnik Moldova
Expert: Cum influențează temperatura corpului asupra severității COVID-19

„Aceasta este una dintre cele mai noi terapii care utilizează fotosensibilizatori. Sunt injectaţi în corpul pacientului, unde sunt capturaţi de viruși și, sub influența radiațiilor, ucid virusul. Fotosensibilizatorii dezactivează celulele imunocompetente responsabile de furtuna citokinei, evitând astfel reacția letală a sistemului imunitar la virus. Tehnica fotodinamică este extrem de eficientă și are un număr minim de efecte secundare. Practic nu duce la complicații”, a spus Loşcenov, citat de Sputniknews.

Potrivit lui Loşcenov, până astăzi nu a existat nicio instalație care să permită iradierea cu o putere și o densitate energetică suficientă fără a face rău pacientului. Sistemele existente aveau o putere de 1,5 W, dar nu este suficient. A fost necesară creșterea puterii de aproape 10 ori, la cel puțin la 12 W.

„Nu a fost o activitate ușoară: institutele și laboratoarele au fost închise din cauza pandemiei. Studenții au mutat imprimantele 3D în căminele lor, totul a fost discutat online. Nu doar că au dezvoltat, dar au fabricat dispozitive de 12 W, în conformitate cu cerințele stricte de securitate medicală. Dispozitivele au fost instalate imediat la Sechenov, prima universitate medicală de stat din Moscova”, a explicat Victor Loşcenov.

Acesta a adăugat că peste 40 de pacienți cu COVID-19 au primit noul tratament. Imediat după iradiere, pacienții au prezentat o creștere a saturației de oxigen, durerea din plămâni a dispărut și simţul mirosului a revenit. Acest grup de pacienți s-a vindecat mult mai rapid decât acei pacienți care nu au primit tratamentul.

El a adăugat că, astăzi, sute de dispozitive medicale de înaltă tehnologie dezvoltate în laboratorul GPI, unde se află Institutul de Fizică Inginerească pentru Biomedicină și unde se țin prelegeri și cursuri practice, au fost introduse în instituțiile medicale rusești.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0