Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Expert: Cum influențează temperatura corpului asupra severității COVID-19

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaЛекарственные препараты и градусник для измерения температуры
Лекарственные препараты и градусник для измерения температуры - Sputnik Moldova
Abonare
Șefa secției de cercetare clinică din cadrul Institutului Central de Cercetare a Epidemiologiei din cadrul Rospotrebnadzor consideră că temperatura scăzută a corpului pacienților cu COVID-19 ar putea fi un indicator al evoluției severe a bolii.

CHIȘINĂU, 6 aug - Sputnik. Temperatura scăzută a corpului la un pacient aflat la debutul bolii COVID-19 probabil ar putea fi asociată cu alte comorbidități, a declarat pentru RIA Novosti Tatiana Rujențova, șefa secției de cercetare clinică a Institutului Central de Cercetare a Epidemiologiei din cadrul Rospotrebnadzor.

Anterior, ziarul „Izvestia”, care citează un studiu realizat de oamenii de știință americani, a raportat că temperatura corpului de 35,5 și mai mică, la solicitarea inițială de ajutor în caz de COVID-19, ar putea fi un factor care arată o posibilă evoluție gravă a bolii.

”Nu avem date clare despre relația dintre valorile scăzute ale temperaturii și evoluția gravă a bolii. Unele comorbidități pot provoca o temperatură atât de scăzută, având și coronavirusul... Știm că, în unele cazuri, aceasta poate indica tulburări endocrine, în primul rând disfuncții tiroidiene. În unele cazuri, acest lucru se poate datora lipsei de răspuns imunitar”, a spus Rujențova.

Ea a menționat că, dacă o persoană are temperatura corpului de 35,5, atunci ar trebui să se adreseze unui medic, dar nu ar trebui să suspecteze imediat că are coronavirus într-o astfel de situație - nu există niciun motiv de panică.

Cele mai recente date despre situația cu COVID-19 în Rusia și în lume sunt prezentate pe portalul stopkoronavirus.ru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0