Salvini, mesaj dur: Difuzarea zilnică a bilanțurilor COVID este ”terorism cotidian”

© Sputnik / Алессандро Рота / Accesați arhiva multimediaMatteo Salvini
Matteo Salvini - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul partidului Liga din Italia, Matteo Salvini, a catalogat drept ”terorism cotidian” difuzarea în fiecare zi a bilanțurilor despre cazurile de coronavirus.

BRUXELLES, 6 aug - Sputnik. Pentru Matteo Salvini, liderul partidul Liga, difuzarea zilnică a bilanţurilor privind numărul de cazuri de coronavirus ar fi o formă de ''terorism cotidian''. Liderul opoziției din Italia mai spune că pandemia de COVID-19 nu mai reprezintă o urgenţă.

Pașaport  - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon l-a rugat pe Sergio Mattarella să le permită moldovenilor să intre în Italia

Salvini a fost criticat pentru că nu respectă regulile de purtare a măștii de protecție în public, motiv pentru care liderul Ligii a explicat la un post de radio că purtatul măştii este obligatoriu doar în spații închise. În schimb, ''în aer liber, dacă se respectă distanţa, putem să trăim, să zâmbim, să respirăm şi să ne apropiem de altă fiinţă umană'', a declarat Salvini.

''Ieri am auzit că au fost 12 decese de coronavirus, însă în Italia au mai murit ieri 1.800 oameni, de infarct, accidente, cancer, sinucideri... (...) Cred că a şantaja şi a ameninţa cu închiderea un popor, când din fericire deja nu mai există urgenţă, afectează enorm economia, socializarea şi cultura'', a explicat Salvini.

Mesajul lui Salvini vine să conteste atitudinea guvernului italian care a prelungit până la 15 octombrie starea de urgenţă din motivul combaterii răspândirii coronavirusului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0