Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon l-a rugat pe Sergio Mattarella să le permită moldovenilor să intre în Italia

© Sputnik / Miroslav RotariPașaport
Pașaport  - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele țării, Igor Dodon, a discutat cu omologul său italian, Sergio Mattarella. Cei doi oficiali au vorbit despre aprofundarea relațiilor moldo-italiene în toate domeniile de interes comun.

CHIȘINĂU, 29 iul - Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a discutat cu omologul său italian, Sergio Mattarella, mai multe subiecte de interes comun, inclusiv efectele provocate de pandemia COVID-19. În acest context, șeful statului s-a adresat lui Sergio Mattarella cu rugămintea de a le permite moldovenilor să intre în Italia, cu condiția că vor prezenta rezultatele testelor efectuate la coronavirus sau, în caz de necesitate, să facă un test repetat după ce ajung în Italia.

Totodată, președintele a apreciat sprijinul Italiei în susținerea țării noastre la implementarea reformelor. În postarea sa de pe Facebook, Igor Dodon scrie că în Republica Moldova sunt înregistrate 1 400 de întreprinderi cu capital italian, iar investițiile constituie în jur de 1,8 miliarde de lei. Astfel, Italia se plasează pe locul doi în țara noastră după numărul de întreprinderi cu capital străin. În 2019, Italia s-a situat pe locul patru la nivel mondial printre principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova, cu o pondere de 7,8% în comerțul total.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0