Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Google a blocat aproximativ 90 de canale YouTube legate de Rusia - detalii

© AP Photo / Marcio Jose SanchezGoogle headquarters in Mountain View, Calif. 2013
Google headquarters in Mountain View, Calif. 2013 - Sputnik Moldova
Abonare
Pe parcursul a doar trei luni de zile, compania Google a blocat peste două mii 500 de canale de pe YouTube care au tangență cu Rusia, China și Iranul.

Din aprilie până în iunie, Google a blocat peste 2,5 mii de canale YouTube legate de China și Federația Rusă ca parte a luptei împotriva dezinformării, potrivit unui blog Google, informează RIA Novosti.

Главный редактор телеканала RT и МИА Россия сегодня Маргарита Симоньян - Sputnik Moldova
Politică
Simonian a reacționat la interzicerea a cinci canale difuzate de RT în Lituania
Compania a declarat că a blocat 2.596 de canale „legate de China” în trei luni, a remarcat că majoritatea dintre ele au postat ”conținut spam și non-politic”, dar conținut politic a fost și el prezent, inclusiv materiale legate de lupta împotriva COVID-19 în SUA și proteste împotriva discriminării rasiale.

În aceeași perioadă, aproximativ 90 de canale legate de Rusia au fost blocate. Unii au publicat informații în rusă și engleză despre UE, Lituania, Ucraina și Statele Unite, altele în rusă, germană și Farsi despre Rusia și Siria și răspunsul SUA la COVID-19, precum și informații despre politica internă a Federației Ruse și problemele internaționale, precizează sursa.

De asemenea, au fost blocate aproximativ 20 de canale care au legătură cu Iranul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0