Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste 31 de mii de moldoveni, în autoizolare: Cum respectă regimul de carantină

© Sputnik / Miroslav RotariКак люди спасаются от жары в Кишиневе
Как люди спасаются от жары в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Cetățenii moldoveni care trebuie să respecte regimul de autoizolare din cauza COVID-19 sunt sub strictă supraveghere. Iată cum se respectă această regulă.

CHIȘINĂU, 5 aug - Sputnik. 31.500 de moldoveni s-au aflat sub supravegherea Poliției săptămâna trecută. Ei sunt obligați să repsecte regimul de autoizolare. Potrivit secretarului de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Sergiu Golovaci, unii dintre ei au fost verificați la domiciliu de mai multe ori.

„În 94 de cazuri când cetățenii nu s-au conformat și au părăsit locul indicat în fișa epidemiologică au fost aplicate sancțiuni prevăzute de codul contravențional”, a precizat secretarul de stat. 

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19 în Republica Moldova: Alte 408 cazuri de infectare

Potrivit lui, aceasta este una dintre măsurile cel mai des ignorate de moldoveni. Golovaci spune că pe parcursul săptămânii precedente au fost documentate 363 de contravenții ce țin de încălcarea regimului în domeniul sănătății publice. În 110 cazuri cetățenii au fost sancționați pentru că se aflau în grupuri mai mari de trei persoane.

O altă problemă este nerespectarea măsurilor antiepidemice în cadrul unităților de comerț. Situație similară a fost constatată inclusiv în piețele comerciale. Atât vizitatorii, cât și agenții economici, încalcă regulile de prevenire a răspândirii noului tip de coronavirus, a menționat oficialul.

Altfel stau lucrurile în domeniul HORECA. Chiar și așa, în zece cazuri, în localurile care activează după miezul nopții, atât agenții economici, cât și vizitatorii nu s-au conformat cerințelor stabilite de autorități. Golovaci a pomenit și de abateri la stațiile Peco, în special la cele care prestează servicii HORECA. Au fost aplicate sancțiuni în 13 cazuri. 

În context, autoritățile îndeamnă cetățenii să dea dovadă de responsabilitate și cât mai multă prudență. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0