Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19 în Republica Moldova: Alte 408 cazuri de infectare

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Informații actualizate privind infecția COVID-19 în Republica Moldova au fost prezentate în cadrul unui briefing de presă.

CHIȘINĂU, 5 aug - Sputnik. Alte 408 cazuri de infectare au fost înregistrate astăzi pe teritoriul Republicii Moldova - cel mai mare număr din această săptămână. Patru cazuri sunt de import, iar bilanțul total se ridică la 26 222 de îmbolnăviri.

Informații actualizate privind situația epidemiologică în Republica Moldova au fost prezentate în cadrul unui briefing de presă de secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Constantin Rîmiș.

Potrivit lui, numărul cazurilor active este de 6 981 de persoane infectate. Situație îngrijorătoare se atestă în Chișinău, unde astăzi au fost confirmate 154 de cazuri noi. O cifră tristă s-a atestat și în ceea ce privește numărul cazurilor de deces. Astăzi 13 persoane s-au stins din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus. Numărul total al deceselor este de 823 de persoane.

Вакцина - Sputnik Moldova
Principalul producător al vaccinului COVID – investigat pentru ucidere prin imprudență!

Un indicator bun, spune secretarul de stat, este la capitolul persoanelor vindecate. Pe parcursul zilei de azi au fost externate alte 251 de persoane, care au fost complet tratate de COVID-19. Bilanțul este de 18 418 persoane tartate. 

Din numărul total de cazuri confirmate astăzi, 22 sunt în rândul lucrătorilor medicali. Este vorba de 20 de asistenți medicali, un medic și un angajat care face parte din personalulul auxiliar. 

„Toate aceste cazuri sunt din 20 de instituții medicale diferite. Nu avem înregistrat un focar de COVID-19”, a declarat Rîmiș. 

Starea de sănătate a 442 de persoane este gravă. Dintre acestea, 38 sunt conectate la aparate de respirație asistată. De precizat este că autoritățile de la Chișinău au declarat anterior că ridicarea restricțiilor va fi posibilă doar odată cu diminuarea numărului de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până la 31 august. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0