Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Svetlana Caprian: Ne dorim să revenim în sălile de clasă din 1 septembrie

© Sputnik / Miroslav RotariSvetlana Caprian
Svetlana Caprian - Sputnik Moldova
Abonare
Administrația Școlii de Arte Plastice "Nicolae Moisei" din orașul Telenești speră că din 1 septembrie elevii vor reveni în sălile de clasă, iar pregătirile pentru începutul noului an de studii sunt în toi.
Svetlana Caprian: Ne dorim să revenim în sălile de clasă de la 1 septembrie

Școala de Arte Plastice "Nicolae Moisei" din orașul Telenești este o instituție de învățământ extrașcolară, unde în fiecare an, zeci de copii și tineri își dezvoltă creativitatea și pasiunea pentru artă.

Potrivit directorului Școlii de Arte Plastice, Svetlana Caprian, în cadrul instituției copiii au posibilitatea să studieze la diverse discipline precum: desen, pictură, compoziție, arta decorativ-aplicativă și sculptura. Programul de studii se desfășoară zilnic între orele 14:00-18:00.

În acest an, procesul de admitere va avea loc online în perioada 15-31 august.

Детский сад - Sputnik Moldova
Societate
Ion Chicu a anunțat când ar putea fi redeschise școlile și grădinițele: Detalii
"Ne dorim foarte mult să ne desfășurăm activitatea precum o făceam anterior. Regulamentul ne permite să fie câte 8-10 copii în grupă, cu respectarea distanței sociale și altor reguli impuse de autorități. În orice caz, dacă acest lucru nu va fi posibil, există alternativa ca elevii să învețe online, dar sperăm că vom avea posibilitatea să revenim în clase, a declarat directoarea acestei instituții", Svetlana Caprian.

În anul de studii 2019-2020, 37 de copii și tineri au absolvit Școala de Arte Plastice Nicolae Moisei din orașul Telenești.

De menționat că autoritățile speră ca noul an de studii va începe totuși de la 1 septembrie. Ministrul Educației, Igor Șarov, a declarat anterior că la redeschiderea școlilor se va ține cont de spațiile de învățare, conținutul învățări și modul de livrare a conținuturilor. Se propune ca, pentru a evita îmbolnăvirea în rândul elevilor, distanța fizică să fie cât mai mare, în contextul unei apropieri sociale specifică școlii. Astfel, spațiile vor trebui reamenajate pentru a asigura distanța și siguranța tuturor. 

Ministerul propune șapte modele de studii pentru începutul anului de studii 2020-2021. În fiecare instituție va fi adoptat modelul potrivit cerințelor și necesităților particulare ale instituției date, după discuții cu părinții, elevii și profesorii. 

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0