Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Operațiune cu implicarea SIS și PCCOCS: Iată ce făcea în Moldova o grupare infracțională

© Photo : Serviciului VamalOperațiune de amploare Vamă-PCCOCS-SIS
Operațiune de amploare Vamă-PCCOCS-SIS - Sputnik Moldova
Abonare
Ofițerii Serviciului Vamal, în comun cu procurorii și angajații Serviciului de Informații și Securitate, au destructurat o grupare infracțională. Iată cu ce se ocupa.

CHIȘINĂU, 4 aug – Sputnik. Cinci persoane au fost arestate într-un dosar de contrabandă în proporții deosebit de mari, informează Serviciul Vamal. Potrivit unui comunicat de presă emis de instituție, cei cinci procurau mărfurile de la o piață din orașul Odesa.

Золотые украшения - Sputnik Moldova
Societate
Moldova: Aur de contrabandă, în proporții deosebit de mari, vândut prin fals în acte

Bunurile de contrabandă erau introduse în țară prin regiunea transnistreană, cu eludarea posturilor vamale interne de control. Iar pentru a nu intra în vizorul oamenilor legii, învinuiții utilizau mijloace de transport închiriate sau împrumutate, pe care le schimbau periodic.

În acest dosar au fost efectuate 14 percheziții în urma cărora au fost ridicate loturi impunătoare de mărfuri de larg consum, în valoare de peste 1 milion de lei și patru mijloace de transport utilizate pentru transportarea ilegală a bunurilor.

De precizat, cei cinci infractori au fost reținuți în momentul în care se pregăteau să transmită bunurile beneficiarilor finali, într-o parcare din municipiul Chișinău. Învinuiții sunt originari din raioanele Criuleni, Călărași și Fălești. Aceștia au vârste cuprinse între 26 și 39 de ani, iar unii din ei au fost anterior judecați.

O persoană a fost arestată preventiv pe un termen de 20 de zile, iar alte patru sunt în arest la domiciliu.

Dacă le va fi dovedită vinovăția, făptașii riscă pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de până la 10 ani pentru infracțiunea de contrabandă comisă de două sau mai multe persoane.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0