Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova: Aur de contrabandă, în proporții deosebit de mari, vândut prin fals în acte

© photo: igp.gov.mdЗолотые украшения
Золотые украшения - Sputnik Moldova
Abonare
Metale și pietre prețioase au fost introduse în proporții deosebit de mari, prin contrabandă, timp de trei ani de zile, în Republica Moldova cu complicitatea unui director al unei instituții publice.

CHIȘINĂU, 31 iul - Sputnik. Procuratura Anticorupție, în comun cu Inspectoratul Național de Investigații al IGP al MAI, a efectuat, în cursul zilei de ieri, peste 24 de percheziții în municipiile Chișinău și Cahul într-un dosar, inițiat pentru ”corupere pasivă”, ”corupere activă” și ”fals în acte publice”.

Красноярский завод цветных металлов имени В. Н. Гулидова - Sputnik Moldova
Rusia
Rusia câștigă acum mai mulți bani din aur decât din exporturile de gaze naturale
În cadrul acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigații a fost documentată activitatea ilicită a mai multor persoane în punerea ilegală în circulație a articolelor din metale și pietre prețioase, în proporții deosebit de mari, introduse ilegal pe teritoriul Republicii Moldova, în lipsa unor acte de proveniență.

Prin intermediul companiilor gestionate, figuranții ar fi prezentat, între anii 2017 – 2020, de mai multe ori una și aceeași factură, dar și alte acte false la IP ”Camera de Stat pentru Supravegherea Marcării”.

Potrivit celor constatate, în acest fel, bănuiții ar fi urmărit scopul creării aparenței privind proveniența legală a articolelor din metale și pietre prețioase, după care reprezentanții IP ”Camera de Stat pentru supraveghere marcării” le marcau, iar ulterior erau puse în circuit comercial.

În total, opt persoane figurează în respectiva cauză penală, printre ei: directorul Instituției Publice CSSM, precum și șapte administratori ai cinci companii. Majoritatea din ei au fost deja audiați și recunoscuți în calitate de bănuiți, pe parcursul zilei de astăzi, procurorii urmând să finalizeze audierile tuturor figuranților cu atribuirea statutului procesual corespunzător.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0