Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

COVID-19: Oamenii de știință au explicat un mecanism neașteptat al coronavirusului

© STRCoronavirus
Coronavirus - Sputnik Moldova
Abonare
Faptul că sistemul imunitar luptă împotriva coronavirusului imediat ce acesta pătrunde în organism poate înrăutăți ulterior boala, explică oamenii de știință de la Universitatea California din San Francisco.

CHIȘINĂU, 4 aug – Sputnik. Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Universitatea California din San Francisco, citați de Medical Xpress, faptul că sistemul imunitar luptă împotriva coronavirusului imediat ce acesta pătrunde în organism poate înrăutăți ulterior boala. În plus, virusul poate afecta şi alte organe, nu doar plămânii.

Медицинские работники в защитных костюмах в лаборатории по обнаружению коронавируса - Sputnik Moldova
Cât va mai dura pandemia: Iată care este prognoza OMS

Coronavirusul provoacă un răspuns imun puternic care poate împiedica lupta organismului împotriva infecției, spun oamenii de știință. Cercetătorii presupun că organismul începe să lupte împotriva virusului la câteva minute după ce a fost infectat. Dacă această reacție este excesivă, atunci se poate agrava boala.

În acest caz, reacția sistemului imunitar la infecția cu coronavirus este semnificativ diferită de comportamentul acestuia în cazul virusului gripal, se arată în studiu, citat de Sputnik France.

În urma acestui răspuns disproporționat al sistemului imunitar care încearcă să învingă virusul, organismul este slăbit deoarece trebuie să facă faţă nu doar virusului, ci și acestui răspuns imunitar care consumă toate energiile organismului.

Potrivit oamenilor de știință, acest lucru ar putea explica dezvoltarea rapidă la pacienții cu Covid-19 a formelor severe ale bolii sau pneumoniei.

Ce se întâmplă dacă coronavirusul afectează și alte organe?

De asemenea, oamenii de știință au descoperit că noul virus poate afecta nu numai celulele sistemului respirator uman, dar și alte organe, datorită peplomerilor sub formă de vârf, de unde îi vine şi denumirea.

Totuşi, penetrarea celulelor prin căile respiratorii este cea mai ușoară cale pentru virus, potrivit cercetătorilor. Din acest motiv plămânii sunt adesea cei mai afectați.

Ultimele cifre

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), numărul de cazuri de coronavirus a depășit 17,6 milioane la nivel mondial. Peste 680.000 de oameni au murit din cauza bolii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0