Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Cât va mai dura pandemia: Iată care este prognoza OMS

© AP Photo / Cheng MinМедицинские работники в защитных костюмах в лаборатории по обнаружению коронавируса
Медицинские работники в защитных костюмах в лаборатории по обнаружению коронавируса - Sputnik Moldova
Abonare
Situația în lume rămâne foarte gravă, menționează Comitetul de urgență al Organizației Mondiale a Sănătății, referindu-se la lupta cu Covid-19.

CHIȘINĂU, 3 aug – Sputnik. Pandemia coronavirusului de tip nou constituie în continuare o situație de urgență în domeniul sănătății publice și va mai dura o perioadă îndelungată. O declarație în acest sens a fost făcută de Comitetul de urgență al OMS.

Rezultat pozitiv Covid-19 - Sputnik Moldova
Testele la COVID-19 și la anticorpi vor fi acoperite de polița de asigurare - Detalii

Comitetul și-a exprimat de asemenea recunoștința față de OMS și parteneri pentru eforturile depuse în lupta cu pandemia de COVID-19 și a menționat că ”este așteptată o durată îndelungată a acestei pandemii”. Comitetul a indicat asupra importanței unor eforturi consecvente ale comunităților, dar și a unor măsuri naționale, regionale și globale de luptă cu boala.
”Comitetul a decis că pandemia mai prezintă deocamdată o situație de urgență în domeniul sănătății publice care are o importanță internațională și i-a propus directorului general al OMS anumite recomandări”, potrivit textului declarației citat de RIA Novosti.

De asemenea, Comitetul a chemat tinerii să joace un rol activ în prevenirea răspândirii bolii.

Numărul de contaminări în lume a depășit deja 18 milioane de cazuri, aproape 690 de persoane au decedat din cauza COVID-19. Organizația mondială a sănătății a anunțat pandemie de COVID-19 pe 11 martie curent.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0