Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce au făcut deputații în sesiunea de primăvară: Activitatea Parlamentului în cifre

© Sputnik / Rodion ProcaЗаседание Парламента 14/11/2019
Заседание Парламента 14/11/2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Sesiunea de primăvară a Parlamentului a început la 3 februarie și s-a încheiat la 20 iulie. Ce au reușit să realizeze în această perioadă aleșii poporului.

CHIȘINĂU, 4 aug – Sputnik. Deputații au fost convocați în perioada sesiunii de primăvară în 21 de ședințe. S-au desfășurat însă doar 18, trei fiind ratate din lipsa cvorumului.

Durata totală a dezbaterilor din cadrul ședințelor plenare a fost de circa 121,14 ore.

În acest an, sesiunea de primăvară a Parlamentului a început la 3 februarie și s-a încheiat la 20 iulie. Prima ședință plenară din sesiunea de primăvară a avut loc pe data de 6 februarie, iar ultima – pe 20 iulie 2020.

Legi și hotărâri adoptate de Parlament

În această perioadă, deputații au reușit să adopte 164 de acte legislative.

Din totalul de acte adoptate, 133 sunt legi organice, iar 31 sunt hotărâri.

© Photo : Parlamentul Republicii Moldova164 de acte legislative au fost adoptate în sesiunea de primăvară a Parlamentului
Ce au făcut deputații în sesiunea de primăvară: Activitatea Parlamentului în cifre - Sputnik Moldova
164 de acte legislative au fost adoptate în sesiunea de primăvară a Parlamentului

Parlamentul a adoptat în sesiunea de primăvară 96 de legi pentru modificare și completare, 20 de legi au fost pentru ratificări, iar 17 – legi cadru. Totodată, 14 dintre hotărârile adoptate au fost pentru modificare și completare, 9 s-au referit la numire și eliberare, iar 8 au fost hotărâri cadru.

În lectura I, Parlamentul a aprobat 133 de proiecte de acte legislative.

Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Societate
PSRM despre activitatea în Parlament: Am fi putut reuși mai multe

În sesiunea de primăvară, Parlamentul a adoptat cinci legi prin angajarea răspunderii Guvernului în fața Parlamentului, dintre care o lege a fost declarată neconstituțională. Este vorba de Legea privind instituirea unor măsuri de susținere a cetățenilor și a activității de întreprinzător în perioada stării de urgență și modificarea unor acte normative. De asemenea, Parlamentul a adoptat 25 de acte normative, incluse în lista priorităților legislative ale Guvernului.

Potrivit Regulamentului Legislativului, Parlamentul se întrunește în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăși sfârșitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie şi nu poate depăși sfârșitul lunii decembrie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0