Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Piața Centrală din Chișinău: Cum va arăta după finalizarea lucrărilor de modernizare

© Photo : Facebook / Iv CebanLurările de modernizare a Pieței Centrale
Lurările de modernizare a Pieței Centrale - Sputnik Moldova
Abonare
Lucrările de modernizare a Pieței Centrale sunt în toi. Autoritățile municipale își propun să organizeze comerțul la fel ca în alte state.

CHIȘINĂU, 4 aug – Sputnik. Lucrările de modernizare a întreprinderii municipale „Piața Centrală” continuă, iar până în prezent au fost efectuate mai multe lucrări. 

De exemplu, după darea în exploatare a noului spațiu amenajat, evidența locurilor de comerț se va face în regim online și va fi implementat un nou sistem de evidență contabilă. Despre aceasta a anunțat pe pagina sa de Facebook primarul Ion Ceban, după o vizită la întreprinderea municipală.

 Город Кишинев на самоизоляции - Sputnik Moldova
Societate
Foto - Priviți ce face în aceste momente Ion Ceban la Piața Centrală din Chișinău

Potrivit lui, au fost aprobate statele de personal cu reducerea a 11 unități, ceea ce va duce la economisirea a circa 580 de mii de lei.

În perioada februarie-iulie locurile de comerț de tip gherete din sectorul „rădăcinoase” au fost supuse controlului. Au fost depistate 20 de încălcări ale clauzelor contractelor privind sublocațiunea acestora. Edilul-șef spune că unele dintre ele au fost reziliate și încheiate contracte de locațiune cu persoanele care activează nemijlocit în acele locuri de comerț.

De asemenea, a fost elaborat un plan de acțiuni ce prevede amenajarea lotului de pământ neutilizat de circa 1.5 hectare, unde este amplasată Piața Avicolă din strada Cărbunari 9. Acest teren ar putea fi utilizat pentru „organizarea comerțului centralizat cu materiale de construcție, parcarea tehnicii specializate, care în prezent prestează servicii fără a deține autorizații și fiind dislocată pe strada Calea Basarabiei”, scrie edilul-șef.

Piața centrală - Sputnik Moldova
Societate
Piața Centrală din Chișinău este reorganizată: Iată ce se întâmplă

Mai mult, o suprafață comercială ar putea fi destinată comercializării strugurilor și materialului vitiviniciol, materialului săditor și semincer în sezon.

O altă problemă cu care se confruntă autoritățile municipale este comerțul ambulant și neautorizat. Astfel, din spațiile adiacente Pieței Centrale au fost evacuate 55 de gherete neautorizate, iar zilnic se întreprind măsuri de eliminare a comerțului ambulant.

La modernizarea Pieței Centrale s-a ținut cont și de cerințele oamenilor, dar și ale agenților economici care practică nemijlocit activitatea de întreprinzător pe teritoriul instituției.

Ceban mai spune că planul de modernizare, care conține 11 anexe, este supus dezbaterilor publice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0