Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Piața Centrală din Chișinău este reorganizată: Iată ce se întâmplă

© Sputnik / Anatolii KiriakPiața centrală
Piața centrală - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Capitalei Ion Ceban a mers în inspecție astăzi la Piața Centrală din Chișinău, pentru a vedea cum decurg lucrările de reamenajare.

CHIȘINĂU, 27 iun - Sputnik. Primarul Chișinăului a declarat că pe parcursul acestei săptămâni au fost evacuate zeci de gherete de pe strada Tighina. Edilul-șef afirmă că procesul a fost unul dificil, întrucât unii agenți economici s-au împotrivit cu vehemență.  

„Este un proces anevoios, deoarece agenții economici refuzau să elibereze trotuarul, cu toate că procedura de ocupare a teritoriului a fost efectuată anterior cu grave încălcări”, a menționat Ion Ceban.

Mai mult, sub unele gherete amplasate pe strada Tighina treceau rețele și cabluri, ceea ce făcea dificilă intervenția serviciilor specializate, în caz de necesitate.

Primarul a declarat că în curând și pe strada Armenească vor fi evacuate gheretele de pe trotuar.

„Culmea „modernizării” și împărțirii teritoriulului a fost făcută prin metode clasice din epoca trecută - delimitarea terenului este făcută prin cuie, care sunt bătute în asfalt, pe perimetrul trotuarului”, a remarcat Ion Ceban.

Tot astăzi, edilul-șef a anunțat că a fost semnată o nouă dispoziție privind desfășurarea comerțului ambulant în timpul sezonului estival 2020.

Asta după ce mai mulți comercianți au instalat peste noapte gherete pe străzile Capitalei. Obiectivele amplasate ilegal au fost evacuate de municipalitate.  

Noul regulament prevede că acest tip de comerț se va desfășura în parcuri și scuaruri. 

În anumite zone se va permite amplasarea unei singure unități de comerț ambulant, precum rulotă sau tonetă, iar în spațiile cu circulație pietonală intensă se va permite până la 3 unități.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0