Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum vor respecta autoizolarea de 14 zile persoanele care revin din străinătate

CC0 / Pixabay / crgutman / Отпуск
Отпуск - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu precizări despre respectarea regimului de autoizolare de 14 zile pentru cetățenii care revin în țară după ce au fost în vacanță.

CHIȘINĂU, 4 aug – Sputnik. Regimul de autoizolarea pentru moldovenii care revin în țară după vacanță este obligatoriu și se face din cont propriu. O dispoziție în acest sens a fost emisă de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Potrivit documentului, certificat de concediu medical pentru carantină vor putea obține doar persoanele care prezintă dovada contactului cu un bolnav de COVID-19 confirmat pozitiv.

Центр гигиены и эпидемиологии в Санкт-Петербурге - Sputnik Moldova
China construieşte un laborator pentru viruşi ca în Wuhan, aproape de granița cu Rusia

„În conformitate cu prevederile pct. 31 al Instrucțiunii privind modul de eliberare a certificatului pentru carantină se eliberează salariaților care au fost în contact cu persoanele cu boli contagioase. Astfel, regimul de autoizolare la intrarea în țară, în cazul în care persoana nu prezintă dovada a contactului cu un bolnav de COVID-19 confirmat pozitiv, nu intră sub incidența prevederilor punctului 31 al Instrucțiunii menționate, fapt care nu permite eliberarea certificatului de concediu medical pentru carantină. Respectiv, autoizolarea persoanelor la revenirea în țară după călătoriile de odihnă se realizează pe cont propriu, fără eliberarea certificatului de concediu medical”, este precizat în circulara MSMPS.

De asemenea, potrivit prevederilor Hotărârilor Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa în mod obligatoriu fișa epidemiologică, precum și vor semna declarația pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioadă de 14 zile în locurile determinate.

Amintim, Republica Moldova a prelungit perioada stării de urgență în sănătate publică până la 31 august.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0