Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

800 de oameni au murit din cauza COVID-19

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale prezintă date actualizate privind starea epidemiologică în contextul pandemiei coronavirusului.

CHIȘINĂU, 3 aug – Sputnik. Alte noi cazuri de infectare cu COVID-19, persoane tratate, dar și decese provocate de virusul ucigaș. Acestea sunt informațiile serii prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Potrivit unui comunicat de presă, 120 din numărul total de 673 de teste prelevate astăzi au ieșit pozitive.

Сотрудник пограничной службы Украины - Sputnik Moldova
Societate
Ucraina nu-i lasă pe moldoveni să intre cu testele „noastre” de COVID-19 - reacția MAEIE

Astfel, bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 25 482 de cazuri.

Din numărul de 120 de cazuri noi înregistrate astăzi, 7 sunt în regiunea transnistreană. Astăzi au fost confirmați pozitiv alți șase asistenți medicali.

MSMPS informează și despre alte opt decese cauzate de COVID-19. Este vorba de șase femei și doi bărbați din diverse regiuni ale țării, cu vârste cuprinse între 43 și 85 de ani.

Fiecare din victime suferea și de alte afecțiuni precum hipertensiune arterială, diabet zaharat, cardiopatie mixtă, insuficiență cardiacă, insuficiență renală etc. Numărul total al persoanelor decedate a ajuns la 800. Până astăzi s-au tratat 17 942 de persoane.

De precizat este că în Republica Moldova este instituită stare de urgență în sănătate publică, ceea ce înseamnă menținerea unor restricții și reguli privind prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0