Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ucraina nu-i lasă pe moldoveni să intre cu testele „noastre” de COVID-19 - reacția MAEIE

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaСотрудник пограничной службы Украины
Сотрудник пограничной службы Украины - Sputnik Moldova
Abonare
Cei care au plătit la Chișinău pentru testul care confirmă lipsa infecției și au plecat în vacanță pe teritoriul Ucrainei vor avea o surpriză neplăcută - vor trebui să plătească din nou.

CHIȘINĂU, 3 aug — Sputnik. Grănicerii ucraineni refuză să recunoască rezultatele testelor de COVID-19 făcute în Moldova. Cu această problemă s-au confruntat mai mulți cetățeni moldoveni pe parcursul ultimelor două zile, care au fost nevoiți achite din cont propriu pentru testul scump în cadrul centrelor medicale din Capitală.

Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova
Societate
Regulile de trecere a frontierei Republcii Moldova pe timpul stării de urgență - Detalii
Anterior, Ambasada Republicii Moldova la Kiev a anunțat că începând cu 1 august cetățenii Republicii Moldova pot intra pe teritoriul Ucrainei cu condiția prezentării certificatului de absență a COVID-19, eliberat cu 48 de ore înainte, inclusiv de instituțiile medicale din Moldova. Cu toate acestea, angajații Serviciului Grăniceri din Ucraina spun că nu au primit nicio instrucțiune din partea conducerii pentru a recunoaște certificatele „moldovenești”.

În consecință, cetățenii din țara noastră care trec frontiera trebuie să respecte autoizolarea obligatorie de 14 zile înainte de a confirma rezultatele testelor, care vor fi efectuate de centrele medicale din Ucraina.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene au confirmat pentru Sputnik Moldova că problema există și a afectat un număr semnificativ de persoane.

"Din câte cunoaștem, autoritățile ucrainene nu au anunțat încă modul în care va fi pusă în aplicare procedura de recunoaștere a testelor. Prin urmare, restricțiile anterioare rămân în vigoare până la luarea unor decizii suplimentare”, a declarat serviciul de presă al ministerului.

Cauza acestei problemei este că polițiștii de frontieră din Ucraina nu au primit încă circulare de la Kiev care reglementează recunoașterea testelor medicale efectuate în străinătate, a declarat pentru Sputnik Moldova Ion Bularga, consilier al Ambasadei Moldovei la Kiev.

”Există o decizie a Cabinetului de Miniștri al Ucrainei, dar până acum polițiștii de frontieră așteaptă un mecanism din partea conducerii pentru punerea în aplicare a acestuia. Așteptăm decizia autorităților ucrainene", a declarat sursa.

Bularga a menționat că ambasada este în contact permanent cu autoritățile competente din Ucraina, de care depinde implementarea mecanismului de recunoaștere a testelor pentru COVID-19. Aceasta include, printre altele, întocmirea unei liste de centre de diagnostic străine recunoscute de Ucraina, a spus sursa.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0