Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Voluntarii care au testat vaccinul împotriva COVID-19 au fost supuși examenului final

© Photo : Пресс-служба Минобороны РФ / Accesați arhiva multimediaНачалась финальная стадия испытаний вакцины от коронавируса
Началась финальная стадия испытаний вакцины от коронавируса - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Apărării al Rusiei a anunțat rezultatele examinării finale a voluntarilor care au testat vaccinul împotriva COVID-19.

CHIȘINĂU, 3 aug – Sputnik. Examinarea finală a voluntarilor care au testat vaccinul pentru coronavirus în spitalul "Burdenko" demonstrează prezența vădită a unei reacții imune, anunță Ministerul Apărării al Rusiei.

Suntem protejați: voluntarii care au testat vaccinul anti-COVID au fost externați - Sputnik Moldova
Video
Suntem protejați: voluntarii care au testat vaccinul anti-COVID au fost externați

“Pe 3 august, în spitalul central militar al Ministerului Apărăii “Berdenko” a avut loc examinarea finală a voluntarilor care au participat la studiile clinice ale vaccinului pentru COVID-19, desfășurate de Ministerul Apărării al Rusiei, în cooperare cu Centrul Național de Studii epidemiologice și microbiologice „Gamalei”, se spune în comunicatul instituției.

Conform protocolului studiilor clinice, voluntarii au revenit în cea de-a 42-a zi de la prima vaccinare și au fost supuși unui examen medical profund.

“Rezultatele examenului arată foarte clar prezența la toți voluntarii a unei reacții imune, obținute în urma vaccinării. Nu au fost înregistrate efecte secundare sau anomalii în funcționarea organismului”, subliniază Ministerul Apărării.

În acest fel, datele obținute confirma siguranța vaccinului elaborat de Centrul Național pentru studii epidemiologice și microbiologice “Gamalei”.

În cadrul experimentului, desfășurat între 3 iunie și 20 iulie, voluntarii s-au aflat sub supravegherea neîntreruptă a specialiștilor din spitalul Burdenko, care au o experiență bogată în desfășurarea studiilor clinice.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0